Mijn avonturen met een russische bride-to-never-be

The End (10)

Door Blokker_1999 op zondag 30 september 2012 12:17 - Reacties (21)
Categorie: Sania, Views: 4.524

Het laatste deeel van een serie met betrekking tot een mailscam. Enkele weken geleden heb ik gereageerd op een mail van iemand die beweerd Russisch te zijn en een man te zoeken in het buitenland. Dat het hier om oplichting gaat staat buiten twijfel. Ik ben een gewillig slachtoffer ter uwer entertainment, maar geen haar op mijn hoofd dat er ooit aan zal denken om geld op te sturen!
Aan elk verhaal komt een einde. Ook aan dit verhaal. Ik heb, met spijt in het hart, er zelf een einde aan gemaakt. Ik wenste het nog even te rekken maar heb er simpelweg de tijd niet meer voor. Er wachten namelijk nog andere projecten op mij waarvan de eerste het herwerken van de valentrein site zal zijn. De beloofde webpagina met alle mails (minus die ene verloren mail) komt er zeker nog aan één van de komende dagen en zal ik hier dan ook nog met een post vermelden. Maar ik moet eerst mijn “nieuwe” (tweedehands dedicated) server op orde krijgen voor ik daaraan begin.

Wat is er nog gebeurd na de vorige post? Zeer weinig eigenlijk. Te weinig. Zoals te verwachten verschoof de deadline voor het verlaten/vervallen van haar visa netjes van 10 naar 18 september, en waren we verder gegaan dan was deze waarschijnlijk blijven opschuiven. En uiteraard word je er nog eens aan herinnerd hoeveel ze wel niet van je houd. Ik had haar ondertussen ook gemaild dat ik het geld heb maar dat mijn bankier mij ten sterkste afraad om gebruik te maken van diensten zoals een Western Union. In plaats daarvan had ik voorgesteld om zelf naar ginder te komen zodat ik het geld aan haar kon geven vlak voor we aan onze gezamenlijke vlucht zouden beginnen. Uiteraard past dit niet echt voor hen.

Uiteindelijk komt er nog een poging om in te spelen op de liefde in de relatie en de noodzaak om elkaar te vertrouwen. Het bespelen van de gevoelens blijft het belangrijkste wapen.
Ik heb je een kopie van uw paspoort, niet genoeg moet me geloven? U moet begrijpen me. Ik had naar je keek in mijn situatie. Maar ik hou meer van je dan het leven nu en volledig vertrouwde je. Waarom kan je me geloven? Ik weet niet hoe om te bewijzen aan u mijn liefde! Als ik bij jou was, zou je begrijpen. In mijn hart, alleen jij, je bent mijn lieveling! Ik kan niet meer doen om te bewijzen aan jullie mijn liefde! Wat kan ik nu doen? Wat doen we? Maar kan geloof je me niet. Het enige wat ik van u nodig is uw liefde. Ik heb geen - noch uw geld, rijkdom, auto's, sieraden, ik wil alleen bij jou zijn en de liefde en tederheid voelen! Ik wil u al mijn liefde en voor je leven!
Hierna heb ik er voor gekozen om een einde te maken aan onze “relatie”. In mijn laatste mail aan hen heb ik enkele zeer duidelijke fouten aangehaald alsook de melding dat ik ze reeds helemaal in den beginne gemeld heb dat ik wist dat dit een oplichtingszaak was. Ik heb hen gewezen op het simpele feit dat de eerste mail vanuit Italië werd verzonden alsook dat ze er zelf nooit in slaagden om eenvoudige vragen te beantwoorden (zoals de naam van de kat in 1 van de foto’s).

Omdat 1 van de meest gestelde vragen ging over die foto’s heb ik aan haar/hen ook nog de vraag gesteld wie de vrouw in de foto’s is. Maar zoals je waarschijnlijk al kan raden is er na die laatste mail geen antwoord meer teruggekomen.

(album)
Hiermee komt dan ook een einde aan een reeks van blogposts. Ik weet dat dit einde minder spectaculair is dan velen gehoopt hadden. Moesten er in de toekomst mensen zijn die het ook eens proberen, laat het me zeker weten. Misschien kunnen we ooit ook eens een gezamenlijke actie op poten zetten via GoT?

Omgekeerde wereld (9)

Door Blokker_1999 op donderdag 13 september 2012 22:02 - Reacties (14)
Categorie: Sania, Views: 4.672

Deel 9 van een serie met betrekking tot een mailscam. Enkele weken geleden heb ik gereageerd op een mail van iemand die beweerd Russisch te zijn en een man te zoeken in het buitenland. Dat het hier om oplichting gaat staat buiten twijfel. Ik ben een gewillig slachtoffer ter uwer entertainment, maar geen haar op mijn hoofd dat er ooit aan zal denken om geld op te sturen!
Dit moet een unicum zijn binnen mijn mailscam. Een mail die korter is dan het antwoord dat ik verstuurd heb. Ik heb haar gisteren laten weten dat het geld tegen eind deze week beschikbaar zou zijn. Bijkomend heb ik ook vermeld dat mijn bank mij afraad om gebruik te maken van diensten zoals Western Union. En ook dit keer zit er geen kopie bij van het contract waar ik ondertussen al 3x naar gevraagd heb. De volgende stap is een mail morgen in de voormiddag met het goede nieuws dat ik het geld heb maar dat ik op aanraden van de bank zelf naar Moskou zal komen om het haar te geven op het moment we er samen vertrekken.

Omdat ie zo kort is, bij deze de integrale mail:
Schat, ik kwam naar het internet cafe en vond je brief. Waarom ga je
niet schrijven. Ik begrijp dat je werk is zeer tijdrovend. Ik vraag u
om de volgende keer dat ik schrijf vaak proberen. Ik hoop dat alles
goed met je? Past u goed op uzelf. In Moskou, het weer is goed.
Morning koud, en ligt dichter bij het diner is warm. Ik heel graag de
stad Moskou. In Moskou, veel mooie plekken. Schat, je weet dat ik een
probleem met het verlaten van hebben. Ik vraag u niet te denken dat ik
cheater en wilt u uw geld te stelen. Ik ben echt en gewoon heel veel
van je hou. Please help me. Ik moet Rusland te verlaten deze week, dan
is mijn visum zal blokkeren. Honey Ik ben klaar op deze brief. Ik
wacht op uw brief. Ik kus je overal. 10000 kussen. Ik hou van je.
C Uw liefde Sania...
De antwoorden op de mails lopen trouwens achter op de mails die ik stuur. Hoewel ik de afgelopen weken heel veel korte mails gestuurd heb, was die van gisteren een stuk langer en bevatte onder meer details over mijn weekend. En net dan krijg je klachten over het feit dat de mail zo kort is …

Money money money (8)

Door Blokker_1999 op woensdag 12 september 2012 09:33 - Reacties (9)
Categorie: Sania, Views: 5.232

Nummer 8 van een serie met betrekking tot een mailscam. Enkele weken geleden heb ik gereageerd op een mail van iemand die beweerd Russisch te zijn en een man te zoeken in het buitenland. Dat het hier om oplichting gaat staat buiten twijfel. Ik ben een gewillig slachtoffer ter uwer entertainment, maar geen haar op mijn hoofd dat er ooit aan zal denken om geld op te sturen!
We zijn ondertussen alweer een weekje en enkele mails verder. Je merkt dat men het tempo er probeert in te houden met bijna dagelijks een mail, en als je zelf niets terugstuurt krijg je gegarandeerd een mail terug waarin ze vreest verlaten te zijn en nogmaals haar liefde en respect benadrukt.
Nu kom ik tot internet cafe en ik zie dat uw brief niet. Ik kan mijn ogen niet geloven. Nu schrijf ik u een brief van mijn ogen tranen stromen. Ik ben zo teleurgesteld in het feit dat ik dergelijke problemen te hebben. Ik weet niet wat te doen. Al die tijd was ik thuis bij zijn grootmoeder in Moskou. Ik wist niet uit te gaan de straat op. Ik lag in bed en huilde. Nu was ik half weg naar u.
Vreemd genoeg begint ze nu ineens wel over een toeristenvisum waarbij de voorwaarde van zakgeld niet aanwezig zou zijn (persoonlijk verwacht ik net het omgekeerde, als toerist moet je jezelf toch kunnen onderhouden op vakantie?) maar dat de aanvraag voor zo een visum meer dan een maand zou duren.

Vrijdag heb ik nog laten weten dat de bank mij verteld heeft het geld tegen eind deze week beschikbaar te kunnen stellen. En wanneer je dit doorgeeft gaan die oogjes direct weer oplichten.
Ik wil naar je toe komen zo snel mogelijk. Ik schreef je dit al, maar ik zal weer schrijven. Zodra ik geld ontvang, dan zal ik onmiddellijk naar de luchthaven, en zal de eerste vlucht van het vliegtuig om je verwerven. Zodra ik tickets kopen voor de eerste vlucht van het vliegtuig, dan zal ik schrijf u de exacte tijd en datum van mijn vertrek voor u. Schat, ik kan niet leven zonder jou. Mijn hart brandt zeer sterke vlam van het vuur. Het brandt van het feit dat ik van je hou heel erg.
En dan maandag natuurlijk de instructies om geld over te maken:
Ik leerde in de bank als u veilig kunt sturen me het geld. De bank vertelde me dat er vandaag is de veiligste en snelste systeem van geldoverdracht van Western Union. Je bent vertrouwd met het systeem geld overmaken? Zelf heb ik nooit gebruikt een dergelijk systeem om geld over. Mij ??werd verteld dat je nodig hebt om geld te sturen naar mijn naam, en na een tijdje kan ik ze krijgen. Ik kreeg te horen van de bank Western Union, dus ik kan uw geld te krijgen, moet ik weten over je alle informatie.

1. Uw volledige correcte naam
2. Het controlenummer voor de overdracht van geld.
waarop een mail is teruggegaan met de melding dat mijn bank mij ten stelligste heeft afgeraden om gebruik te maken van dit soort diensten en dat we een andere oplossing zullen moeten bedenken waarbij 1 van de volgend dagen het idee gelanceerd zal worden dat ik zelf naar ginder zal gaan.

Ik heb ondertussen ook voor de derde keer een kopie van het contract gevraagd dat ze zogenaamd ondertekend heeft met de ambassade. En heb er weeral bij vermeld dat het geen enkel probleem vormt als het document zou opgesteld zijn in het Russisch. Blijkbaar lukt het niet om zo een document te fabriceren. Een paspoort photoshoppen is geen probleem, maar een correct uitziend contract dat hadden ze blijkbaar niet verwacht.


sry, geen nieuwe pics (album)
Voor hen die het zelf eens willen proberen, je kan vertrekken met volgende start mail Let wel, hier druipt het amateurisme er van af. In de mail jezelf Darya noemen en ondertekenen met Alyona (zelfde naam als de mailbox) lijkt me al een weggever.

Reply-To: "Alyona" alyonakalyona@yahoo.com

Endgame (7)

Door Blokker_1999 op woensdag 5 september 2012 20:49 - Reacties (36)
Categorie: Sania, Views: 10.398

Deel 7 in een serie met betrekking tot een mailscam. Enkele weken geleden heb ik gereageerd op een mail van iemand die beweerd Russisch te zijn en een man te zoeken in het buitenland. Dat het hier om oplichting gaat staat buiten twijfel. Ik ben een gewillig slachtoffer ter uwer entertainment, maar geen haar op mijn hoofd dat er ooit aan zal denken om geld op te sturen!
Ik had gisteren uiteraard een antwoord gestuurd om al direct mijn medeleven te betuigen en te melden dat we er samen wel zullen uitkomen. Om tot die oplossing te komen heb ik dan ook de vraag gesteld om mij een kopie toe te sturen van het visum alsook het zogenaamde contract dat ze ondertekend heeft. Van het visum en paspoort heb ik nu een kopie, maar nog niet van het contract.

Het visum heeft een volgnummer beginnend met BNL, ik neem dus aan dat het zogezegd uitgegeven gaat zijn door de Belgische, danwel Nederlandse ambassade. Voor de rest is de kwaliteit zeer slecht, de tekst kan je in grote lijnen lezen, maar de kleine lettertjes zijn onleesbaar.

En ze is nog altijd bereid van mij te helpen. Ze wil zelfs haar juwelen verkopen, maar die zouden niet veel waarde hebben. Misschien kan ze haar kleren ook nog verkopen?
[name] Ik verzoek u om mij te vertrouwen. Ik ben niet zoals veel meisjes uit Rusland. Ik wil niet om u te misleiden. Ik haat die mensen die vals spelen. Sterker nog, juist omdat van hen, je verliest het geloof in mensen. Ik wil bij je zijn gelukkig gezin. Het enige wat ik kan doen is het verkopen mijn sieraden. Maar ze zijn niet veel waard. Ik zal ze voor een kleine som geld. Maar ik ben bereid om dit te doen als je wilt. Ik herlees al uw brieven. Ik herinnerde me hoe mooi je aan het schrijven was voor mij. Toen was ik in de hemel met vreugde dat ik je gevonden. En nu kan ik niet geloven dat er met mij gebeurd. Immers, het was al klaar voor mijn komst aan u. Ik was zo blij. Ik smeek je om me te helpen. Ik zal God vragen om ons te helpen. Dat we samen waren. Ik schaam me om u te vragen om hulp. Ik heb nooit gevraagd om hulp. Ik heb altijd geprobeerd om de problemen op te lossen door zelf. Maar nu ben ik machteloos. Ik ben gewoon niet in staat om dit probleem op te lossen. Ik kan het niet zo'n som geld. Ik weet dat in Rusland een hoop oplichting. Maar je kunt niet oordelen over deze mensen voor mij.
Er staat op het geheel trouwens een deadline. En die is, hoe kan het ook anders, reeds over enkele dagen.
We moeten dit probleem op te lossen zo snel mogelijk. Want als ik zijn land niet verlaten tot 10 september dat mijn visum zal worden geblokkeerd en kan niet krijg je een nieuwe omdat ik schond de voorwaarden van het contract en ik kan niet naar je toe komen. Ik hoop dat u begrijpt dit.
En toch zal ik tegen die datum al zeker geen oplossing geven. Hoewel ik hierover nog navraag moet doen lijkt het mij nu niet echt haalbaar om een visum dat een jaar geldig is zomaar in te trekken.

Wel merkwaardig. De laatste mails worden wel degelijk gepost vanuit Moskou. Voor al diegenen die ineens denken dat er toch een waarheid inzit heb ik wel slecht nieuws. Een mail van vorige week waarin ze haar aankomst in Moskou bevestigde (getiteld ‘Ik ben in Moskou’) werd nog wel verzonden vanuit de regio Samara. In de laatste mail die ik vandaag ontvangen heb staat Ik herlees al uw brieven. En dat verbaasd me niet, mogelijk een andere persoon die alles afhandelt en zich even moet inlezen in mijn mails.

Ik zit nu alleen nog met een slecht gevoel omdat ik net merk dat ik ergens de mail van gisteren verwijderd heb. Hoop dat ik die nog ergens in een vuilbak kan terugvinden. Misschien op de tablet.

Help (6)

Door Blokker_1999 op dinsdag 4 september 2012 18:15 - Reacties (33)
Categorie: Sania, Views: 5.420

Deze blogpost word het zesde deel in een serie met betrekking tot een mailscam. Enkele weken geleden heb ik gereageerd op een mail van iemand die beweerd Russisch te zijn en een man te zoeken in het buitenland. Dat het hier om oplichting gaat staat buiten twijfel. Ik ben een gewillig slachtoffer ter uwer entertainment, maar geen haar op mijn hoofd dat er ooit aan zal denken om geld op te sturen!
Gisteren kreeg ik nog een goednieuwsshow in mijn mailbox. Het langverwachte visum was ineens klaar. Het was ineens nog een kwestie van dagen, uren zelfs voor we elkaar voor het eerst in de armen zouden vallen. De ambassade zou ook helpen bij de verdere afhandeling van haar vertrek uit Rusland naar mijn land (aangezien ze niet weet in welk land ik woon is het altijd ‘uw land’). De ambassade zou haar ticket kopen voor de verdere reis. Het enige wat nog geregeld moest worden was een verzekering.

Maar zo goed als het gisteren allemaal ging, zo slecht gaat het vandaag. Vandaag blijkt trouwens dat boven vernoemde verzekering gewoon een reisbijstandsverzekering is (vreemd, hadden we geen werkvisum ipv toeristenvisum?). Maar de verzekering vormt nog geen probleem. Ze is vandaag terug gegaan naar de ambassade waar ze met een manager gesproken heeft. En na een goed gesprek met deze ‘mooie vrouw’ dagen de problemen op.

Vooreerst vroeg Sania waarom de tickets zo duur zouden zijn. Dit komt omdat er een retour gekocht moet worden, ook het werkvisum heeft slechts een beperkte geldigheid. Maar daarna komt men af met het feit dat er een minimum aan zakgeld mee moet ten belope van €1500. En alsof er nog niet genoeg problemen zijn heeft ze met de ambassade ook nog een contract getekend waarin net staat dat de ambassade de rest van haar reis zal afhandelen. Een contract waar de dus zomaar niet onderuit komt. De vermelding van het zakgeld zou trouwens in dat contract staan (vreemd, waarom wetten opnemen in een contract?)
De agent zei dat ze waren gewaarschuwd, want het was in mijn contract dat ik heb gesloten. Ik denk dat ik ben niet alleen zeer aandachtig te lezen van het contract en regels. Ik controleerde het contract en zag dat op een gegeven moment is er een voetnoot bij de tekst die is gelegen onder de grond. Het is geschreven door een heel klein lettertype. Ik denk dat ze speciaal hebben gedaan. Er was echt geschreven dat ik moet geld in je zak. Ik weet niet wat te doen?
Whoops … niet voorzien natuurlijk. Spijtig genoeg hebben mama, papa, of grootmoeder zoveel geld niet liggen en vraagt ze, met tegenzin, of ik kan helpen. En uiteraard verzekerd ze mij er van dat ze een eerlijk meisje is:
Ik begrijp dat het internet vele oplichters heeft. Maar ik vraag u niet te denken dat ik wil uw geld te stelen, het is niet zo! Ik hou niet van dat. Ik heb een echte vrouw en al mijn bedoeling om je serieus te nemen, kan ik niet spelen spelletjes met je. Ik ben geen 20 jaar oud om spelletjes te spelen. Wil je mijn werkelijkheid te zien, kan ik voor u een kopie van mijn documenten. Ik smeek om me te vertrouwen. Ik hoop dat u me kunt vertrouwen en te helpen. Ik wacht op een antwoord. Ik smeek je, niet zwijgen, laat me niet in moeilijke momenten. Ik ben nu erg moeilijk.
By the way, met een toeristenvisum zou het zakgeld ineens niet belangrijk zijn.
Als ik ging naar een ander land over een visum toerist, dan moet ik niet te hebben in je zak het geld.
Zowiezo mag deze scam nog niet stoppen. In eerste instantie gaan we moeten rekken. Tijd dat ze eindelijk maar eens op enkele van mijn verzoeken een antwoord geeft. Ze wil documenten doorsturen om mijn vertrouwen te winnen? Ok, laat ons maar eens zien hoe goed ze kunnen photoshoppen. Zo winnen we weer enkele dagen, en daarna met enkele goede voorstellen gaan beginnen pokeren. Eens zien of ze gaan opgeven danwel zeer creatief gaan zijn met excuses.
(album)