Alles van men directe omgeving

(lege) zakken gerold

Door Blokker_1999 op dinsdag 5 mei 2015 19:22 - Reacties (25)
Categorie: Persoonlijk, Views: 8.588

Deze ochtend nam ik per toeval de trein over Antwerpen. In principe heb ik een rechtstreekse trein, maar eenmaal op het perron merkte ik dat ik onder andere mijn treinkaart niet bijhad en ben ik snel even naar huis gelopen om mijn vergeten spullen te halen. Een trein later genomen en dat betekend dus omrijden over Antwerpen.

Daar stond ik dan op spoor 9 te Berchem te wachten op mijn aansluiting. Toen deze binnenkwam zette ik een kleine stap achteruit (doe ik wel vaker uit gewoonte, ook al sta ik ver genoeg van de perronrand) en ik botste tegen iemand die achter mij stond.


Afbeelding ter illustratie

Deze man verontschuldigde zich op een nette manier, draaide zich om en maakte dat hij weg was, omdat ik mijn aansluiting niet wenste te missen wandelde ik onmiddelijk naar de trein en bij het instappen realiseerde ik mij ineens wat deze man aan het proberen was. Op dat moment was het natuurlijk al te laat en was ik hem al uit het oog verloren.

Toen ik eenmaal neerzat en mijn rugzak eens goed bekeek merkte ik inderdaad dat 3 van de kleinere zijvakken open stonden. De kans dat van alle 3 de ritssluiting niet gesloten Is, lijkt mij relatief klein. Gelukkig bewaar ik in die compartimenten over het algemeen niets. Maar ik besefte op dat moment nog eens hoe snel het allemaal gaat en hoe goed deze mensen hun 'vak' kennen. Zonder dat je zelf iets merkt zitten zij met hun handen in uw tas of zakken. Had deze man geprobeerd mijn portefeuille te stelen dan had ik het zeker wel gevoeld.

En toch spijtig dat ik niet onmiddelijk doorhad wat er gebeurde maar dat het enkele seconden duurde voor ik het doorhad. Anders had ik eens kunnen proberen hem zelf staande te houden en was hij gaan lopen had ik eindelijk eens kunnen roepen in het openbaar "houd de dief!".

Half dood

Door Blokker_1999 op zondag 1 juni 2014 12:21 - Reacties (14)
Categorie: Persoonlijk, Views: 7.733

Enkele maanden terug schreef ik al dat ze me dood wensen, en gisteren ben ik half dood gegaan ;)

Lees verder »

EPD

Door Blokker_1999 op zondag 13 april 2014 22:37 - Reacties (12)
Categorie: Persoonlijk, Views: 4.838

In Nederland is het EPD afgevoerd (of toch de versie die vanuit de overheid ging komen). En toch, afgelopen weekend dacht ik … bestond het maar hier in België.

Daar lig je dan, in het ziekenhuis, te wachten op je operatie. Men bereid je voor, maar op het moment dat je naar de OK zou moeten en men je met bed en al bijna de deur van je kamer uitrolt komt men je tegenhouden. Een probleem met de anesthesist.

Lees verder »

Help, ze willen mij dood.

Door Blokker_1999 op zondag 19 januari 2014 13:54 - Reacties (22)
Categorie: Persoonlijk, Views: 10.901

Ik ben de afgelopen week, samen met mijn tweelingszus, 30 jaar geworden en we hebben dit gisteren gevierd. Tussen de "stapel" cadeaus zat onder andere een inschrijving voor de dodentocht.

Lees verder »

Wat je zelf doet ...

Door Blokker_1999 op zondag 28 augustus 2011 08:40 - Reacties (9)
Categorie: Persoonlijk, Views: 4.380

... verknoei je meestal beter.

Tijdens de bouw van mijn woning hebben we er destijds voor gekozen om direct een trap in beton te gieten. Dit had enkele belangrijke voordelen. Zo was de verdieping tijdens constructie op een eenvoudige en veilige wijze te bereiken en kon ik de afwerking een tijd uitstellen en zo mijn geld in nuttigere dingen investeren.

Lees verder »