Postings gerelateerd aan men job.

Staking 3/10

Door Blokker_1999 op zaterdag 29 september 2012 17:40 - Reacties (17)
Categorie: Werk, Views: 3.810

“Het is weer van dat” zullen velen mensen gedacht hebben. “Ze gaan weer staken bij de spoorwegen”. Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft inderdaad opgeroepen tot een 24 uren staking van 02/10 22:00 tot 03/10 22:00.

Maar waarom nu eigenlijk? Je hoort in de pers een hele hoop dingen, maar de meeste draaien om ons statuut, of één van onze CEOs heeft vandaag nog laten verstaan dat de vakbonden willen vasthouden aan hun macht. Als dat het geval was dan zouden de niet erkende bonden deze actie veroordelen in plaats van steunen.

Lees verder »

Oplossing in zicht

Door Blokker_1999 op vrijdag 17 september 2010 09:10 - Reacties (4)
Categorie: Werk, Views: 4.163

Na de oplossing van mijn vorig probleem was ik er nog niet. Maar het nemen van de screenshots heeft me wel weer een stap dichter bij de oplossing gebracht.

Na enkele mislukte pogingen heb ik gemerkt dat men SAP gui vaak niet gemaximaliseerd geraakt. En dat is natuurlijk een probleem. Voor de maximalisatie gebruikte ik de toetsencombinatie alt+spatie gevolgd door een x. Maar om een onbekende reden komt deze combinatie soms wel en vaak niet aan in de applicatie.

Na wat extra rondzoeken heb ik ondertussen wel gevonden dat ik SAP bij het lanceren reeds kan maximaliseren door -GuiSize=Maximized door te geven bij het lanceren van sapshcut.exe .

Ik hoop ergens dat dit de laatste hindernis was.

Probleempje met RDP

Door Blokker_1999 op donderdag 9 september 2010 21:29 - Reacties (9)
Categorie: Werk, Views: 3.457

Ik heb vandaag een nadeel ontdekt aan het gebruik van RDP.

Beginnen met een kleine voorgeschiedenis.

Op het werk zijn we vorig jaar overgestapt op SAP. Nu is het niet altijd even eenvoudig om met de beperkingen die ons opgelegd zijn te werken of om een goed overzicht te krijgen van bepaalde zaken. Hiervoor vallen we terug op oudere werkwijzen of zoeken we nieuwe oplossingen. 1 hiervan werkt met het dumpen van lijsten uit SAP in een eigen database en hiermee dan nieuwe, eigen rapporten aan te maken.

Maar in plaats van elke dag zelf die lijsten uit SAP te halen en in onze eigen DB te steken ben ik op zoek gegaan naar een automatisch process. Daar we zelf niets kunnen wijzigen aan SAP en zelfs niet de mogelijkheid hebben om macros uit te voeren heb ik met een creatieve oplossing gekomen. ’s Avonds na de diensturen blijft een systeem aanstaan waarop een eigen stukje software draait. Deze software lanceert SAP en gaat dan toetsaanslagen en muisklikken emuleren.

Telkens wanneer ik dit systeem manueel test slaagt het met vlag en wimpel. Maar wanneer het na de diensturen loopt faalt het vreemd genoeg meer dan het slaagt. Naar de reden van het falen ben ik al lang aan het zoeken, en van de week kreeg ik dan ook het idee om tijdens het process gewoon screenshots te nemen om te zien of er iets valt waar te nemen.

De eerste nacht van screenshots verliep natuurlijk zonder problemen. Ergerlijk is zoiets, dan wil je dat het faalt en werkt het gewoon. Maar toen ik deze ochtend op het werk toekwam had ik wel prijs, en op een zeer onverwachte manier. Men eenvoudig screenshot app stond gewoon te draaien in debugging mode van VB.net en was reeds bij het nemen van de eerste screenshot vastgelopen.

Al snel kwam ik achter de oorzaak. Wanneer de RDP sessie geminimaliseerd word naar de taakbalk dan blijkt het mis te lopen. Bij minimalisatie lijkt windows de desktop aan te passen. Ik heb nu de RDP sessie afgesloten en vervangen door een VNC sessie, nu staat het betreffende systeem dus ook effectief zelf ingelogd. Benieuwd of dit het probleem voor eens en voor altijd op zal lossen.