UPS (koerier) Failed

Door Blokker_1999 op woensdag 13 februari 2013 08:44 - Reacties (39)
Categorie: /var, Views: 17.137

Vorige donderdag stond ere en koerier aan mijn deur met een pakje voor mij. Spijtig genoeg voor hem bleef de deur toe. Spijtig want ik had hem met niet veel tijd gemist. Ik kom thuis en vind het briefje in mijn brievenbus.

Het mooie aan UPS is dat ze sowieso 3 pogingen zullen ondernemen om een pakket af te leveren, daar waar bijvoorbeeld DHL direct het pakket zal achterhouden en jij contact met hen moet opnemen voor verdere afhandeling. Kleinere koerierdiensten daarentegen droppen een pakket dan weer snel bij de buren als je niet thuis bent.

Ik kruip met het bericht in de hand voor de computer en surf naar de site van UPS. Geef het nummer in en klik op de knop “Aflevermethode wijzigen”. Ik heb niet veel keuze aangezien UPS de volgende dag opnieuw voor mijn deur zou staan en ik opnieuw niet thuis zou zijn. Om nodeloos heen en weer gerij te voorkomen beslis ik om het pakket zelf te gaan ophalen bij UPS. Ik laat ook nog even mijn e-mail adres achter zodat ik netjes op de hoogte kan blijven van elke statuswijziging.

Wanneer je voor 1600 de afhaalmethode wijzigt zal het pakket in principe onderschept worden en tegengehouden worden. Ik ontvang ’s avonds dan ook netjes de melding dat ik het pakket de volgende dag zal mogen gaan afhalen. Omdat het werk niet zo ver afligt van het distributiecentrum (kwartiertje rijden) beslis ik om uitzonderlijk met de wagen te gaan werken.

Vrijdag, in de namiddag ineens een mail in mijn inbox. Een tweede afleverpoging heeft plaatsgevonden en er was weer niemand thuis. Vreemd, ik had namelijk al een bevestiging dat het pakket ging achtergehouden worden, en nu zit dat op de vrachtwagen. Ik neem de telefoon en bel naar UPS. Daar kon men alleen maar bevestigen dat het pakket inderdaad op de vrachtwagen zat. De vriendelijke dame wilde evenwel nog moeite doen om na te vragen of ik het pakket nog vandaag zou kunnen worden afgehaald, maar ik had daarvoor bedankt omdat de kans mij sowieso klein leek dat dat ging lukken. Maar er werd wel bevestigd dat het pakket nu zou worden achtergehouden en vanaf maandag beschikbaar zou zijn.

Een uur later werd ik teruggebeld en de heer aan de andere kant bood nogmaals zijn excuses aan en bevestigde nogmaals dat het pakket beschikbaar zou zijn de volgende werkdag.

Op maandag zag ik evenwel enkel een bericht dat het pakket zou worden onderschept, het was pas op dinsdag dat er opnieuw een bevestiging kwam dat het pakket beschikbaar was om opgehaald te worden.

Dan denk je: foutje, kan gebeuren. Maar het is spijtig genoeg niet de eerste keer. Ook in oktober 2012 werd er door UPS een pakket aan mij afgeleverd (nieuwe autoradio voor in de “nieuwe” auto). Ook toen was ik niet thuis bij eerste levering. Ook toen heb ik tijdig aangegeven dat ik het pakket dan maar zelf wenste te komen afhalen. Ook toen was het de bedoeling om de volgende dag te passeren in hun distributiecentrum. En ik stond daar dan ook effectief toen ik van de man daar excuses kreeg omdat het pakket niet daar lag, maar nog geen uur daarvoor bij mij thuis werd aangeboden aan een deur die dicht bleef. Hij melde toen ook dat de fout bij hen lag. Wat nog opmerkelijker was die eerste keer dat ik het voorhad (het was toen ook de eerste keer dat ik daar een pakket kwam ophalen) was dat we op de log konden zien dat het pakket die vorige nacht zelfs teruggestuurd is geweest naar Duitsland om daarna terug naar België te komen.

Op goed 3 maanden tijd hebben ze mij dus 2x voor niets tot ginder laten komen. Toch een verlies van ongeveer 400km. Gelukkig is het verlies in tijd een stuk kleiner omdat ik telkens gewoon vanaf mijn werk kon verder rijden. Maar een km met de wagen is niet goedkoop, zeker niet wanneer je normaalgezien gratis de trein neemt naar je werk. Blijft de vraag natuurlijk: zit men in Diegem met een structureel probleem, of heb ik gewoon 2x pech gehad?

Volgende: De trein heeft altijd vertraging 05-'13 De trein heeft altijd vertraging
Volgende: Building a railcab 01-'13 Building a railcab

Reacties


Door Tweakers user vanaalten, woensdag 13 februari 2013 09:14

Eh, wacht... je werd daadwerkelijk teruggebeld door een bezorgdienst?!?
En de bezorgdienst erkent zelfs dat ze fouten maken?!?

:o

UPS krijgt bonuspunten!

Door Tweakers user EJlol, woensdag 13 februari 2013 09:31

Dat dus, wat vanaalten zegt :o

Door Tweakers user Gropah, woensdag 13 februari 2013 09:38

Jij hebt zo'n fout tenminste maar 1 keer per 3 maand. Bij mij komt de TNT de komende maand gewoon niet meer aan de deur omdat er een omleiding is waardoor hij bijna een kilometer moet omrijden. Niet dat TNT ons dat verteld hoor, we moesten er achter komen doordat de PostNL een TNT niet bezorgdbriefje in een envelop bij ons bezorgde.

Door Tweakers user boomr, woensdag 13 februari 2013 09:48

Bij ons geven ze de pakketjes vaak af bij de buren wat ik helemaal geen probleem vind. Ik krijg ook vaak pakketjes van de buren en zo kunnen we elkaar mooi helpen en een praatje maken. Een keer is het wel behoorlijk slecht geweest! De bezorger heeft toen het pakketje gewoon voor de deur gezet bij ons (geloof het of niet). Geen briefje in de bus, geen idee hoe laat maar toen ik om 18 uur thuis kwam stond er een pakketje tegen de deur te wachten. We hebben een voordeur direct aan een weg dus elke harrie die langs komt lopen kan het doosje meenemen. Heel vaag:)

Door Tweakers user Gropah, woensdag 13 februari 2013 10:21

Pakjes bij de buren afleveren vind ik persoonlijk ook niet zo erg als het maar bij die ene buur is. Daarnaast willen wij ook geen pakketjes van die buur meer aannemen. We hadden namelijk een keer een pakketje, bezorger had een briefje bij hun gedumpt: staat bij de buren. Hebben we 2 week gewacht, kwamen ze het niet halen. Dan maar even langsbrengen, kwam de reactie: "Maar daar zit ik al de hele tijd op te wachten, ik heb het zelfs al als vermist opgegeven. GEEF DAT DING HIER! QQ"

Door Tweakers user Felyrion, woensdag 13 februari 2013 10:23

Ik vind UPS een regelrechte ramp. Wanneer ik kan uitvinden of een site met UPS bezorgt dan haal ik mijn spullen bij voorkeur ergens anders.

Reden:
Ik weet dat ik overdag niet thuis ben om pakketjes aan te kunnen nemen, en UPS blijft stug aan de deur komen ondanks melding dat het zinloos is.
En na drie pogingen kun je het af komen halen, binnen ik meen maximaal twee weken.
Dat is problematisch, want het dichtsbijzinde afhaalpunt is meer dan 75 kilometer verderop! Dan is mijn pakje ineens minimaal 25euro duurder geworden, als ik al kans zie het binnen twee weken op te halen.

Doe mij dan maar PostNL, die bezorgen hier op dezelfde dag nog na zessen als je 's middags niet thuis was, en anders kun je (vaak zelfs vantevoren) aangeven op een pakjegemak punt achter te laten. Dat zit echt overal, hier zelfs letterlijk om de hoek.

Door Tweakers user Hans1990, woensdag 13 februari 2013 10:32

Mogelijke oplossing: mits de grootte van het pakketje beperkt is, kan je overwegen om die op je werk te laten bezorgen, om zodoende het zelf mee naar huis te nemen zonder de auto te hoeven pakken.
Wellicht dat je dat nog kan vragen als je toch een aflevermethode wilt wijzigen (uiteindelijk zelf ophalen = thuisadres verwijderen, dus het adres wijzigen moet ook wel kunnen).

Moet je natuurlijk wel mee zitten dat ze in het bedrijf daar op zitten te wachten. Ik heb zelf goede ervaringen er mee bij alle kleine (stage)bedrijfjes waar ik ben geweest. Maar ja, dat kan natuurlijk erg verschillen.

Door Tweakers user GateKeaper, woensdag 13 februari 2013 10:56

Gropah schreef op woensdag 13 februari 2013 @ 10:21:Hebben we 2 week gewacht, kwamen ze het niet halen. Dan maar even langsbrengen, kwam de reactie: "Maar daar zit ik al de hele tijd op te wachten, ik heb het zelfs al als vermist opgegeven. GEEF DAT DING HIER! QQ"
Je had uiteraard niet 's avonds al het idee om even langs de buren te gaan? Twee weken wachten, snap dat ze 't zelf ook hadden kunnen ophalen, maar waarom pas die moeite nemen na twee weken? Kan toch ook diezelfde avond, of desnoods de volgende?

Door Tweakers user Eärendil, woensdag 13 februari 2013 11:07

Ik heb laatst een pakketje aangenomen voor de buren, en toen heeft de bezorger het "Uw pakketje ligt bij de buren"-briefje ook bij mij in de bus gegooid i.p.v. bij de buren 8)7

Door Tweakers user theturtle, woensdag 13 februari 2013 11:50

Tja, postnl heeft tegenwoordig bij ons een andere definitie van 'buren'. Als het twee straten verderop is, is het kennelijk ook al goed genoeg.

Gelukkig was de desbetreffende buurtbewoner aardig genoeg om ff te googlen en te bellen (waarschijnlijk omdat zijn voordeur gebarricadeerd was door twee grote dozen), maar ja.

Je moet wat als postbedrijf, nadat je de tarieven net verhoogd hebt.

Door Tweakers user Seroo, woensdag 13 februari 2013 12:11

Ik heb van PostNL een briefje gekregen bij de eerste keer dat ik niet thuis was met de vraag of ze het pakje de volgende keer bij de buurman (een elektronica winkel, dus altijd open overdag) mochten afleveren. Ik ben daarop naar de buurman gegaan en dat aan hem gevraagd. Hij vond het goed. Als ik bezwaar had moest ik bellen en anders niets. Pakjes zijn daarna altijd keurig afgeleverd bij de buurman wanneer er niemand thuis was. Best goed systeem als je het mij vraagt. Het was bij PostNL trouwens ook altijd dezelfde aardige negerin die de pakketjes kwam brengen.

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 13 februari 2013 12:11

vanaalten schreef op woensdag 13 februari 2013 @ 09:14:
Eh, wacht... je werd daadwerkelijk teruggebeld door een bezorgdienst?!?
En de bezorgdienst erkent zelfs dat ze fouten maken?!?

:o

UPS krijgt bonuspunten!
Tja, maar daar ben ik niet veel mee hé. Ik zit dan nog altijd met een nutteloze rit met de wagen. Moesten ze die kost nu nog vergoeden ...
Gropah schreef op woensdag 13 februari 2013 @ 10:21:
Pakjes bij de buren afleveren vind ik persoonlijk ook niet zo erg als het maar bij die ene buur is. Daarnaast willen wij ook geen pakketjes van die buur meer aannemen. We hadden namelijk een keer een pakketje, bezorger had een briefje bij hun gedumpt: staat bij de buren. Hebben we 2 week gewacht, kwamen ze het niet halen. Dan maar even langsbrengen, kwam de reactie: "Maar daar zit ik al de hele tijd op te wachten, ik heb het zelfs al als vermist opgegeven. GEEF DAT DING HIER! QQ"
Ik heb daar wel een probleem mee. Ik zal nooit een pakket aannemen bedoeld voor de buren en ik hoop altijd maar dat de buren ook zo slim zijn. Wat als er iets mis is met het pakket? Transportschade? Dan zal de transportfirma simpelweg zeggen: er is getekend voor ontvangst, los het zelf maar op. Of nog erger, kom je thuis, vind je een briefje in de bus dat het is afgeleverd bij de buren, bel je daar aan en de buur beweerd van niets te weten. Daar sta je dan. Zoek het dan maar uit. Neen, zeker als een handtekening vereist is mag men het niet zomeer dumpen bij de buren.

Ik heb eigenlijk niet liever dan gewoon per post. Die steekt een briefje in de bus en het postkantoor is niet ver. DHL valt ook nog mee (nog geen half uur rijden) en daar kan je het meestal zelfs dezelfde dag nog gaan ophalen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 13 februari 2013 12:13]


Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 13 februari 2013 12:12

Het wordt gewoon steeds triester met de post en bezorgdiensten.

Lekker, als je GPU van 300 euro wordt toevertrouwt aan een randdebiel die hem voor je deur neerzet. Als ie wordt meegenomen mag jij het waarschijnlijk gaan uitzoeken.

Nee, ik haal mijn spullen meestal lekker zelf op. In de bestel-diensten is mijn vertrouwen echt miniem.

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 13 februari 2013 12:14

Jeroenneman schreef op woensdag 13 februari 2013 @ 12:12:
Het wordt gewoon steeds triester met de post en bezorgdiensten.

Lekker, als je GPU van 300 euro wordt toevertrouwt aan een randdebiel die hem voor je deur neerzet. Als ie wordt meegenomen mag jij het waarschijnlijk gaan uitzoeken.

Nee, ik haal mijn spullen meestal lekker zelf op. In de bestel-diensten is mijn vertrouwen echt miniem.
Als ik een pakket voor de deur vind terwijl ik weet dat een handtekenning vereist is dan zal ik zeker ook eerst die handtekening opvragen. Zie ik dan mijn eigen naam staan zal ik het niet nalaten om een klacht in te dienen bij het betreffende koerierbedrijf.

Door Tweakers user IceTeaGX, woensdag 13 februari 2013 13:45

Post NL heeft het bi!j mij ook al goed om zeep geholpen. Vermots ze zo nodig zelf moeten beginnen leveren in België.
1 maal een gefaalde levering gehad, waar het pakjes nummer slechts gedeeltelijk is ingevuld, en de GSM van de chauffeur. Dat briefje heb ik wel pas dag 2 gevonden. Dag 2 zat er geen briefje in de bus. Ik was hierdoor in de waan dat ik een extra dag had. Wat mij goed uitkwam. Tot ik de dag daarna toekwam en ik de melding zag dat het pakje reeds retour ging (geen optie om ergens af te halen, gelijk RTS)

2de maal een pakket van iBood dat zou moeten aankomen. Dagelijks de brievenbus checken, Omdat het geleverd werd op een adres waar we aan't verbouwen zijn. Plots zien we online dat het pakketje al 2 maal was aangeboden. En de dag er op dus ook retour zou gaan. iBood heeft dan de "pech-policy" hiervoor, dus dat zag ik niet zitten.

In beide gevallen is er de quasi onmogelijkheid om deftige informatie te krijgen. Een belgisch telefoonnummer is niet te vinden (enig nummer is uit zaventem en is een fax lijn) En via het NL telefoonnummer kunnen ze mij niets zeggen. Ah ja, was het is postNL België daar hebben wij niks mee te maken |:( Maar ze kon mij wel zeggen dat het pakketje in hun verdeelcentrum in wommelgem zit.

Na veel rondrijden, googlen, bellen etc, toch het adres gevonden, blijkt dat ze al 2 weken verhuisd zijn naar Wilrijk. Daar aangekomen sta ik voor een gesloten deur... Toevallig komt er net een vertegenwoordiger aan, die naar binnen telefoneert, en waar ze voor opendoen. Ik leuk vragen: "Is hier ergens een loket" waarop het droog antwoord kwam: "euhm, ja dit is het eigenlijk" Recht de loods in, tussen de pakjes ...
Daar stak het dan in een pallet om terug gestuurd te worden. Ons huis zag er blijkbaar te onbewoond uit om zelfs maar een briefje in de bus te steken.
Oh en dat eerste pakje heb ik nooit iets van teruggehoord.

Nee, geef mij maar kiala, ik ga het wel aan een NL grenspunt halen als het uit nederland komt. Al komt het uit het noorden van NL, de prijs is gelijk, maar oh wee als het 1 KM verder moet. Spijtig dat internationale kiala verzendingen nog niet mogelijk zijn.

[Reactie gewijzigd op woensdag 13 februari 2013 13:56]


Door Tweakers user IceTeaGX, woensdag 13 februari 2013 13:54

Deleten is te gemakkelijk blijkbaar :/

[Reactie gewijzigd op woensdag 13 februari 2013 13:55]


Door Tweakers user Pathogen, woensdag 13 februari 2013 15:12

Je laat een pakket versturen naar een adres waarvan je weet dat de kans groot is dat je er niet aanwezig bent ten tijde van de bezorging?
Mijns inziens is dat je eigen fout.

Het feit dat bezorgbedrijven hier enigzins op ingespeeld zijn en meerdere pogingen doen voor een pakket is eigenlijk een enorme luxe.
Wil je je pakket tijdig bezorgd hebben, dan zorg je er maar voor dat het ontvangen kan worden. Dat kan door:
 • Thuis te zijn
 • Het pakket naar het werk te versturen
 • Het pakket naar (groot-)ouders te versturen
 • Het pakket naar buren te laten versturen
 • Het pakket op een dag te laten bezorgen dat je thuis bent
 • Het pakket te laten bezorgen in de avonduren
Kortom, opties zat.

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 13 februari 2013 15:25

Neen, want ik weet dat ik daarna de mogelijkheid krijg om het zelf te gaan ophalen. Het maakt mij geen bal uit of dat pakket hier na 1 dag staat dan wel na 1 week.

- Ik kan niet thuis zijn, ik moet werken
- Ik kan het pakket niet naar het werk sturen, word niet toegestaan door onze logistieke dienst.
- Ik kan het pakket niet naar mijn ouders sturen, geen garantie dat zij thuis zijn
- Ik kan het pakket niet naar de buren sturen, ook zij moeten werken
- Ik kan niet voorspellen hoe lang de goederen onderweg zijn
- Ik kan geen keuze maken voor hoe laat men komt bezorgen

Het probleem is dus niet dat ik het pakket niet in ontvangst kan nemen. Mijn grootste klacht is dat ik ervoor kies om het pakket bij hen op te halen, dat ik hiervan een bevestiging krijg dat het een dag later klaar zal liggen. Dat ik speciaal daarvoor met de wagen ga werken om dan pas daarna te horen dat het pakket toch niet bij hen ligt, maar weer op de camion is gesmeten om bij mij bezorgd te worden.

Door Tweakers user Exitz, woensdag 13 februari 2013 17:45

Gewoon 2x pech gehad komt wel goed volgende levering!

Door Tweakers user Gomez12, woensdag 13 februari 2013 22:01

Thrackan schreef op woensdag 13 februari 2013 @ 15:12:
Je laat een pakket versturen naar een adres waarvan je weet dat de kans groot is dat je er niet aanwezig bent ten tijde van de bezorging?
Mijns inziens is dat je eigen fout.

Het feit dat bezorgbedrijven hier enigzins op ingespeeld zijn en meerdere pogingen doen voor een pakket is eigenlijk een enorme luxe.
Wil je je pakket tijdig bezorgd hebben, dan zorg je er maar voor dat het ontvangen kan worden. Dat kan door:
 • Thuis te zijn
 • Het pakket naar het werk te versturen
 • Het pakket naar (groot-)ouders te versturen
 • Het pakket naar buren te laten versturen
 • Het pakket op een dag te laten bezorgen dat je thuis bent
 • Het pakket te laten bezorgen in de avonduren
Kortom, opties zat.
Dat zijn allemaal leuk opties voor de incidentele besteller die 1x per jaar iets bij bol.com koopt, maar bestel je wat vaker/over de grens dan wordt het al snel : levertijd x tot y weken en volg de T&T maar als je het exact wilt weten (als je die al krijgt)

Door Tweakers user soskes, donderdag 14 februari 2013 03:32

Bij mij heeft UPS zelf een keer getekend voor ontvangst en de telefoon door een klein kiepraam bij mij naar binnen gegooid. Ik heb daarnaast DHL gehad die zelf hadden getekend en ipv het bij mij af te eleveren op (nr. 111) af te leveren op 11. En dus ook gewoon getekend met mijn naam. Na navraag bleek dat de chauffeur was aangesproken op zijn gedrag. yeah right!

[Reactie gewijzigd op donderdag 14 februari 2013 03:32]


Door Tweakers user Ramon 73, donderdag 14 februari 2013 07:36

Hier(=Limburg NL) hetzelfde. Bagger UPS.
Vrijdag een bestelling bij Farnell gedaan, omdat ik het dringend nodig had. Maandag niets gekregen, terwijl het wel in verzending was gegaan volgens Farnell.
Maandagavond zie ik dan in de T&T infopagina dat de ontvangen (ik dus) verzocht heeft om uitgestelde levering. Dinsdag bellen, blijkt allemaal heel lastig te zijn en ik (onze firma) heeft gevraagd om maandag niet te leveren. Onzin, want er is alleen gevraagd om op maandag niet later dan 14:30 pickups te doen. Inkomende goederen gaat tot 18:00, zoals gebruikelijk.

Dinsdag krijg ik niks, en woensdag is het er eindelijk. Doos flink beschadigd, maar onderdelen gelukkig niet geraakt.

Twee keer bellen met UPS, wordt doorgegeven en uiteindelijk excuses gekregen. Naja, daar heb ik niks aan. Ik doe een bestelling bij Farnell net vanwege de vlotte levering. Voor veel minder geld koop ik bij een broker die ook vlotjes levert, maar daar 2-3 dagen overheen laat gaan. Nu, duur uit en slecht bediend.

Door Tweakers user IceTeaGX, donderdag 14 februari 2013 09:58

Het probleem is dat je quasi nergens als ontvanger terecht kan met een klacht.
Je dient naar de verzender te klagen dat er iets mis is, en deze kan dan klacht indienen.
Dat is meestal gemakkelijker bij grotere bedrijven omdat die meer drukkingskracht kunnen zetten dan een prive persoon.

Eigenlijk zou je bij ELKE incorrecte aflevering (of je het product nu hebt of niet) een klacht moeten indienen bij de verzender. Zolang er geen geldige handtekening van de ontvanger of gemachtigde is, is deze klacht steeds gegrond.

Door Tweakers user josmos, donderdag 14 februari 2013 11:31

Tijdje terug een externe harde schijf op ibood besteld. In de bevestigingsmail van ibood zie ik staan dat er voor het pakket getekend moet worden voor ontvangst.
x-tijd alter kom ik thuis en ligt er in de gang: 1 opengemaakte doos en een externe harde schijf. Koerier waarschijnlijk dus gewoon zelf getekend...

edit: handtekening opgezocht, da's niet de mijne....

[Reactie gewijzigd op donderdag 14 februari 2013 11:34]


Door Tweakers user Martijndoes, donderdag 14 februari 2013 11:49

Thrackan schreef op woensdag 13 februari 2013 @ 15:12:
Je laat een pakket versturen naar een adres waarvan je weet dat de kans groot is dat je er niet aanwezig bent ten tijde van de bezorging?
Mijns inziens is dat je eigen fout.

Het feit dat bezorgbedrijven hier enigzins op ingespeeld zijn en meerdere pogingen doen voor een pakket is eigenlijk een enorme luxe.
Wil je je pakket tijdig bezorgd hebben, dan zorg je er maar voor dat het ontvangen kan worden. Dat kan door:
 • Thuis te zijn
 • Het pakket naar het werk te versturen
 • Het pakket naar (groot-)ouders te versturen
 • Het pakket naar buren te laten versturen
 • Het pakket op een dag te laten bezorgen dat je thuis bent
 • Het pakket te laten bezorgen in de avonduren
Kortom, opties zat.
Dan ga je ervan uit dat je
- Complete controle hebt over op welke dag het pakket bezorgd wordt
- Complete controle hebt over het tijdstip waarop het pakket bezorgd wordt
- Complete controle hebt over de manier waarop het bezorgd wordt

Geloof me als dat het geval was zouden de meesten dat echt wel doen. De webwinkel weet al 9 van de 10x niet exact wanneer het pakket verstuurd kan worden. Dan heb je nog de grappen met bezorgdiensten die opeens een dag niet komen/later komen/eerder komen.

Geef mij een exact tijdstip waarop het pakket bezorgd wordt en ik geef jou een locatie waarop je gegarandeerd kan afleveren. Geef mij een tijdsspanne van een hele dag of soms zelfs meerdere dagen en je kunt niet van mensen verwachten dat ze garanderen dat een pakket afgeleverd kan worden.

ontopic: zelf wisselende ervaringen met UPS. Eerste keer ook drama met verschillende statussen etc. Laatste twee keer perfect. Vind het alleen jammer dat je niet meteen kunt aangeven dat je het pakketje wilt ophalen, daar moet een afleverpoging voor hebben plaatsgevonden. Ik kan ze vaak een dag vantevoren al vertellen dat afleveren niet gaat lukken.

Door Tweakers user Noob_Saibot, donderdag 14 februari 2013 12:06

Volgende keer laten bezorgen bij je kennissen / bij je werk ;) Punt

[Reactie gewijzigd op donderdag 14 februari 2013 12:06]


Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 14 februari 2013 12:57

nusupport schreef op donderdag 14 februari 2013 @ 12:06:
Volgende keer laten bezorgen bij je kennissen / bij je werk ;) Punt
Zoals eerder aangehaald: daarvan kan je NIET garanderen dat zij thuis gaan zijn, en op het werk word niet overal toegestaan. Bij ons is het niet toegestaan om paketten te laten afleveren.

Door Tweakers user Bennnie, donderdag 14 februari 2013 17:36

UPS en Post NL vind ik dan nog wel meevallen. Ik vind DPD veruit de slechtste.

Laatst kregen wij een pakketje aangebonden van de overbuurvrouw. Nog nagevraagd of er ook een papiertje in de bus zou belanden dat ie hier af te halen was. Dag later kwam de buurvrouw aan de deur. Ze vertelde dat ze op het internet had gezien dat het was afgeleverd maar wist niet waar, moest de arme vrouw alle deuren af om te zien of het pakketje ergens anders af was geleverd. Het is dat ze een dag later kwam, anders hadden we het wel gebracht.

Het is niet dit ene voorval, we kregen meer dan eens een beschadigd pakketje van DPD.

Ik denk niet dat het aan jou ligt, ik denk dat koeriersdienstengewoon niet heel erg betrouwbaar zijn.

Door Tweakers user BAMMER, vrijdag 15 februari 2013 10:46

Wat nog het meest schadalige is als je toevallig, zoals ik helaas, een keer gezien hebt hoe men tussentijds de wagen aan de kant van de weg even "herpakt"..

Daar was zo'n malloot die een stapeltje LCD tv's aan het stapelen was... van 2 meter afstand... Hier is geen woord van gelogen, hooguit dat de afstand nog groter was. Echt ongelooflijk, gewoon op de straatstenen met grote ploffen iets van acht stuks bovenop elkaar. Alles om maar weer ruimte te krijgen in zijn bus omdat alles omgedonderd was.

Die gasten hebben bijna allemaal schijt aan jouw spullen en/of brieven of ook maar enig respect voor fatsoenlijk afleveren. Als ze per pakketje betaald worden, dan gaat er die dag uit, thuis of niet thuis, ook je kliko heeft een klep!

Zelf heb ik het al een keer gehad dat er een briefje in de bus zat: pakketje ligt bij de schutting. Geen tracking nummer erop, geen afzender, én ik had niet eens een schutting!

Pakketje nooit gezien, ik wist ook echt niet wat het geweest moest zijn... Dus ik ben gaan bellen. Dat is ook een kansloze zaak, daar werd niets mee gedaan, hoe triest.

zo, dat lucht weer even op en hopelijk voel je je ook door mij gesteund dat het een probleem van deze bedrijven is, niet van jou.

Door Tweakers user endemion, vrijdag 15 februari 2013 21:49

BAMMER schreef op vrijdag 15 februari 2013 @ 10:46:
Die gasten hebben bijna allemaal schijt aan jouw spullen en/of brieven of ook maar enig respect voor fatsoenlijk afleveren. Als ze per pakketje betaald worden, dan gaat er die dag uit, thuis of niet thuis, ook je kliko heeft een klep!
Je geeft zelf al een mogelijkheid aan die de werkdruk ontzettend opvoert. Dat is denk ik nog het grootste probleem de werkdruk bij dit soort diensten tegenwoordig. Zo nu en dan eens een kop koffie oid aannemen bij een bezorging is er echt niet meer bij. Als je dag in dag uit op je tenen moet lopen, daar ook niet al te best voor betaald krijgt en ook nog eens een baas in je nek hebt hijgen die voor elke km/min direct en precies een verantwoording wil, tja dan krijg je vanzelf wel op gegeven moment schijt aan de inhoud van je wagen. Echt het worden meer en meer slavendrijvers, dit soort bedrijven (post nl heeft bv al lijnen op de grond getekent waar werknemers niet overheen mogen tijdens hun werk om maar eens iets te noemen).

Door Tweakers user twiFight, zaterdag 16 februari 2013 23:19

Thrackan schreef op woensdag 13 februari 2013 @ 15:12:
Je laat een pakket versturen naar een adres waarvan je weet dat de kans groot is dat je er niet aanwezig bent ten tijde van de bezorging?
Mijns inziens is dat je eigen fout.

Het feit dat bezorgbedrijven hier enigzins op ingespeeld zijn en meerdere pogingen doen voor een pakket is eigenlijk een enorme luxe.
Wil je je pakket tijdig bezorgd hebben, dan zorg je er maar voor dat het ontvangen kan worden. Dat kan door:
 • Thuis te zijn
 • Het pakket naar het werk te versturen
 • Het pakket naar (groot-)ouders te versturen
 • Het pakket naar buren te laten versturen
 • Het pakket op een dag te laten bezorgen dat je thuis bent
 • Het pakket te laten bezorgen in de avonduren
Kortom, opties zat.
Leuk bedacht hoor, maar:
 • Thuis te zijn
 • Het pakket naar het werk te versturen
 • Het pakket naar (groot-)ouders te versturen
 • Het pakket naar buren te laten versturen
 • Het pakket op een dag te laten bezorgen dat je thuis bent
 • Het pakket te laten bezorgen in de avonduren
- Ik moet werken en UPS bezorgt alleen op werkdagen.
- Ik mag dat niet, ik zit extern geplaatst en dat ligt bij veel bedrijven gevoelig.
- Mijn dichtsbijzijnde familie woont 120 km bij mij vandaan
- Buren zijn veel te onbetrouwbaar. Het verschilt per straat maar ik heb vele drugsdealers als buren gehad, daar laat je geen waardevolle spullen bezorgen
- Ik ben alleen in het weekend thuis en veel pakketdiensten bezorgen dan niet
- Zeer weinig pakketdiensten hebben die optie. Ik heb het in ieder geval nog nooit pro-actief kunnen aangeven.

Ik vind het juist verbazingwekkend dat anno 2013 een pakketje laten bezorgen nog zoveel moeite kan kosten. Niet iedereen heeft meer een huisvrouw thuis zitten die overdag de hele tijd aanwezig is. Je moet bijna vrij gaan vragen om een pakketje te kunnen ontvangen.

Mijn voorkeur heeft om gewoon aan te kunnen geven wanneer je thuis bent of wanneer je waar het pakketje wilt komen afhalen. Dit blijkt ontzettend lastig te zijn, want bijna geen enkele pakketdienst werkt hier aan mee. Bij UPS heb ik, aangezien ik toch nooit thuis zou zijn, aangegeven het op te willen halen, maar toen moest ik wel zelf naar een andere stad rijden. Dit heeft me uiteindelijk (met het OV) drie uren gekost!

Door Tweakers user tinus73, maandag 18 februari 2013 08:40

Thrackan schreef op woensdag 13 februari 2013 @ 15:12:
Je laat een pakket versturen naar een adres waarvan je weet dat de kans groot is dat je er niet aanwezig bent ten tijde van de bezorging?
Mijns inziens is dat je eigen fout.

Het feit dat bezorgbedrijven hier enigzins op ingespeeld zijn en meerdere pogingen doen voor een pakket is eigenlijk een enorme luxe.
Wil je je pakket tijdig bezorgd hebben, dan zorg je er maar voor dat het ontvangen kan worden. Dat kan door:
 • Thuis te zijn
 • Het pakket naar het werk te versturen
 • Het pakket naar (groot-)ouders te versturen
 • Het pakket naar buren te laten versturen
 • Het pakket op een dag te laten bezorgen dat je thuis bent
 • Het pakket te laten bezorgen in de avonduren
Kortom, opties zat.
Afgezien dat die opties niet altijd kunnen (zie eerdere opmerkingen) Kan het verzekering technisch ook niet.
Gelukkig kan je bij DHL het ook direct naar een afhaalpunt sturen. En gelukkig komen er steeds meer "kluizen" waar je 24h je pakket kan afhalen. Ik heb er mee in Duitsland gewerkt en dar werkt erg goed!

Door Tweakers user BAMMER, maandag 18 februari 2013 09:48

endemion schreef op vrijdag 15 februari 2013 @ 21:49:
[...]

Je geeft zelf al een mogelijkheid aan die de werkdruk ontzettend opvoert. Dat is denk ik nog het grootste probleem de werkdruk bij dit soort diensten tegenwoordig. Zo nu en dan eens een kop koffie oid aannemen bij een bezorging is er echt niet meer bij. Als je dag in dag uit op je tenen moet lopen, daar ook niet al te best voor betaald krijgt en ook nog eens een baas in je nek hebt hijgen die voor elke km/min direct en precies een verantwoording wil, tja dan krijg je vanzelf wel op gegeven moment schijt aan de inhoud van je wagen.
Dus? Dan is het maar normaal is om zo met andermans duurbetaalde spullen om te gaan, terwijl het niet meer dan redelijk is dat men ervan verwacht dat het netjes afgeleverd worden!?

Ga dan ergens anders werken of zo, kom massaal in verzet tegen je werkgever o.i.d, maar daar kan je niet de klant mee opzadelen. Dat alle klanten dan maar snel weglopen en die bezorgers uiteindelijk echt op straat staan: er is bij gebrek aan klandizie dan immers geen werk meer.

Moet ik eens proberen mijn klanten slecht van dienst te zijn, dat is de eerste en ook gelijk laatste keer denk ik.

Sorry, maar dat zou het meest belachelijke argument zijn wat ik in lange tijd heb gehoord! Dat kan veel beter!

[Reactie gewijzigd op maandag 18 februari 2013 09:51]


Door Tweakers user josmos, maandag 18 februari 2013 14:18

Vorige week bij 1dayfly een switch gekocht.
Ze zijn vandaag aan de deur geweest maar niemand thuis: "Zending kon niet bezorgd worden. Retour afzender."
Ik begin al te vrezen dat het nog lang gaat duren voor dat in orde komt...

Door Tweakers user himlims_, maandag 18 februari 2013 17:24

UPS, helden imho

als levering niet via UPS kan, bestel ik niets in de shop

Door Tweakers user J-roenn, dinsdag 19 februari 2013 09:42

Gropah schreef op woensdag 13 februari 2013 @ 10:21:
Pakjes bij de buren afleveren vind ik persoonlijk ook niet zo erg als het maar bij die ene buur is. Daarnaast willen wij ook geen pakketjes van die buur meer aannemen. We hadden namelijk een keer een pakketje, bezorger had een briefje bij hun gedumpt: staat bij de buren. Hebben we 2 week gewacht, kwamen ze het niet halen. Dan maar even langsbrengen, kwam de reactie: "Maar daar zit ik al de hele tijd op te wachten, ik heb het zelfs al als vermist opgegeven. GEEF DAT DING HIER! QQ"
en je gaat zelf dan ook pas na 2 weken eens bedenken om het pakje zelf langs te brengen ?


Door Tweakers user 1nsane, woensdag 20 februari 2013 11:57

Blokker_1999 schreef op woensdag 13 februari 2013 @ 15:25:
Neen, want ik weet dat ik daarna de mogelijkheid krijg om het zelf te gaan ophalen. Het maakt mij geen bal uit of dat pakket hier na 1 dag staat dan wel na 1 week.

- Ik kan niet thuis zijn, ik moet werken
- Ik kan het pakket niet naar het werk sturen, word niet toegestaan door onze logistieke dienst.
- Ik kan het pakket niet naar mijn ouders sturen, geen garantie dat zij thuis zijn
- Ik kan het pakket niet naar de buren sturen, ook zij moeten werken
- Ik kan niet voorspellen hoe lang de goederen onderweg zijn
- Ik kan geen keuze maken voor hoe laat men komt bezorgen

Het probleem is dus niet dat ik het pakket niet in ontvangst kan nemen. Mijn grootste klacht is dat ik ervoor kies om het pakket bij hen op te halen, dat ik hiervan een bevestiging krijg dat het een dag later klaar zal liggen. Dat ik speciaal daarvoor met de wagen ga werken om dan pas daarna te horen dat het pakket toch niet bij hen ligt, maar weer op de camion is gesmeten om bij mij bezorgd te worden.
Via PostNL bestaat er gewoon de mogelijkheid om het pakket met behulp van je TrackTrace code en postcode op het postkantoor te laten bezorgen bij jou in de buurt, kan je het op eigen gelegenheid ophalen.

Ik denk dat er voor iedereen wel een bepaalde mogelijkheid bestaat om een pakketje binnen een normale termijn en op een geschikte manier te laten bezorgen.

Ik denk trouwens dat er maar weinig werkgevers zijn die het niet toestaan om pakketten te laten toesturen. Wellicht binnen bepaalde takken van de overheid maar in de regel moet dat geen probleem zijn. Ik vind dat persoonlijk het makkelijkst want op je werk ben je immers overdag de hele dag 'thuis' ;-)

Door Tweakers user twiFight, donderdag 21 februari 2013 21:43

Via PostNL bestaat er gewoon de mogelijkheid om het pakket met behulp van je TrackTrace code en postcode op het postkantoor te laten bezorgen bij jou in de buurt, kan je het op eigen gelegenheid ophalen.

Ik denk dat er voor iedereen wel een bepaalde mogelijkheid bestaat om een pakketje binnen een normale termijn en op een geschikte manier te laten bezorgen.

Ik denk trouwens dat er maar weinig werkgevers zijn die het niet toestaan om pakketten te laten toesturen. Wellicht binnen bepaalde takken van de overheid maar in de regel moet dat geen probleem zijn. Ik vind dat persoonlijk het makkelijkst want op je werk ben je immers overdag de hele dag 'thuis' ;-)
Via PostNL wel ja. Laat mijn pakketje laatst nou net door UPS verscheept zijn (kwam ook uit buitenland). En UPS daar gaat dit topic ook voornamelijk over.

En ik ben dus wel zo iemand die niet op zijn werk mag laten bezorgen. Fijn dat 75% dat misschien wel kan, maar ik wissel niet van werkgever dus ik kan het 100% van de tijd _niet_ thuis laten bezorgen. Ik zou het graag willen hoor, zou een hoop kopzorgen schelen, maar het zit er voor mij niet in.

Reageren is niet meer mogelijk