Pyongyang racer

Door Blokker_1999 op zaterdag 29 december 2012 09:11 - Reacties (4)
Categorie: /var, Views: 2.578Enkele dagen terug kwam er een interessant nieuwtje in de wereld. Er is een gratis te spelen computerspel uit de Democratisch VolksRepubliek Korea gekomen. Bij het grote publiek vooral bekend onder de naam Noord Korea. Dit spel is volledig ontworpen in het land zelf en werd gedurende enkele dagen gehost op het internet door Koryo, een touroperator die reizen organiseerd naar de DVRK.

Het spel is, zoals de naam doet vermoeden, een racespel. Verwacht evenwel geen spectaculaire races, crashes of schitterende graphics. Het is een eenvoudig flash spel. Het doel is dat je onderweg benzinevaten verzameld, dat je aan de juiste kant van de weg blijft, nergens tegenaan rijd (andere weggebruikers staan gewoon stil en de snelheid is laag) en de bevelen van de verkeersregelaar volgt.

De bekendere monumenten (en dat zijn er toch heel wat) zouden blijkbaar wel beter “gemoddeleerd” zijn dan de rest van het spel. Bedoeling is dan ook om een mens warm te maken voor een bezoekje ter plaatse.De grootste eigenaardigheid voor ons, buitenlanders, in het spel moet wel de verkeersregelaar zijn. Een beroep dat vandaag, ik vermoed, exclusief bestaat in de DVRK. Dit beroep, dat enkel toegankelijk is voor vrouwen, plaatst hen in het midden van kruispunten op de “drukke” straten om van daaruit het verkeer te regelen.

Het spel is op dit moment spijtig genoeg niet meer te spelen. De interesse van de buitenwereld was zo groot dat de server van Koryo het gewoon niet meer aankon. Na enkele dagen hebben ze het dan ook verwijderd. Het is afwachten of het ooit nog zal terugkomen. Maar niet getreurd, dankzij youtube kunnen we nog allemaal genieten van dit pareltje ;)Volgende: Gefeliciteerd. 01-'13 Gefeliciteerd.
Volgende: Valentrein 2013 12-'12 Valentrein 2013

Reacties


Door Tweakers user Damic, zaterdag 29 december 2012 11:07

Waaa grappig, maar wel een beetje informatief ook, als ik het goed heb, zitten er ook verkeersregels in geprogrammeerd.

Wel grappig bij de eerste screenshot onder het filmpje, ik gaan daar toch niet recht door rijden want dan heb ik de bevallige agente mee :o, zoals sommige GPS'en die zeggen rij over de rotonde/rondpunt, doen ik toch lekker niet, ik rij er wel langs.


Die muziek, afgrijselijk.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 29 december 2012 11:10]


Door Tweakers user ElektroNeko, zaterdag 29 december 2012 12:32

Voordat iemand anders het zegt:

Er is nu iig iets ergers dan A2 Racer :+

Door Tweakers user Jogai, zaterdag 29 december 2012 22:45

Handig zo'n parasol... Vooral als de zon niet recht boven je staat :?

Door Tweakers user triesvan, zaterdag 29 december 2012 23:30

Ik moest inderdaad erg aan A2 Racer denken ;P

Reageren is niet meer mogelijk