update

Door Blokker_1999 op donderdag 18 oktober 2012 20:00 - Reacties (10)
Categorie: /var, Views: 2.479

Even een kleine update geven.

Ik heb het de laatste dagen op verschillende vlakken redelijk druk gehad. Het goede nieuws is: ik ben eindelijk aan de pagina begonnen waarop je alle mails zal kunnen lezen mbt tot mijn scam avontuur. Het zal nog wel enkele dagen duren voor dit af is (waarschijnlijk einde weekend).Ook in mijn volgende project begint stilletjesaan leven te komen. Spijtig genoeg kan ik over dit nieuwe project niet te veel vertellen. Het betreft een interface tussen een computerspel en een stuk externe hardware. Ik heb evenwel aan de leverancier van het belangrijkste onderdeel moeten beloven hier niet te veel van te tonen. Ik zal de nuttige info over dit project zeker delen, alleen weet ik niet of ik ooit het eindresultaat zal kunnen delen:

st
http://tweakers.net/ext/f/omsKL5J3b6oDXjkvkZreCQBV/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/SKgAaakcEuCpjHK8Rtw6nlJY/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/e0RC2W7pksJzzu57QrbK0td9/thumb.jpg


Ik heb afgelopen dinsdag ook nog een schuiver met de wagen gemaakt :sZonet het bestek van de garage gekregen. De herstelkost zou net iets meer dan €3000 bedragen. De wagen zelf zou, in goede staat, nog iets van een €4000 kunnen opbrengen. Hoewel de herstelkost lager is dan verwacht vind ik persoonlijk het verschil tussen waarde en kost te klein om het te verantwoorden. De wagen is een 10 jaar oude Nissan Almera met 150k km op de teller. Hoewel er nog redelijk wat leven in die wagen inzit is de kans groot dat hij weg zal gaan. Zaterdag eens opnieuw bij de garage passeren en vragen welke overnameprijs ze er nog voor geven. Als ik op het bestek zie wat de wisselstukken mij gaan kosten (en die worden ook gerecupereerd) dan kan die wagen voor de garage nog heel wat opbrengen. Hoe is dit kunnen gebeuren?

Aan de basis ligt een inschattingsfout van mij. Ik nam een weg waarop ik zo goed als nooit kom en dus een beetje onvertrouwd mee ben. Op een gegeven moment zit er in die weg een bochtencombinatie: rechts-links-rechts-links. De eerste 3 zijn bochten van 90 graden, de vierde bevind zich op een net iets grote afstand van de eerste 3 en is ook geen haakse bocht meer. Ik kom aan dit bochtencomplex zonder te snel te rijden en neem de eerste bocht (binnenkant bocht dus) zonder probleem. Vlak daarop volgt nummer twee. Bij het aansnijden voel ik direct dat de wagen naar rechts trekt en dus uit de bocht wil gaan. Ik heb ineens te veel snelheid mee terwijl ik nu wel aan de buitenkant zit.

Hoe komt dit? Hoewel het wegdek hetzelfde is gebleven bevind bocht 2 zich tussen de bomen. Heel de voormiddag veel regen en terwijl bocht 1 netjes in de namiddagzon kon opdrogen is in nummer 2 het water blijven staan. Daarop ben ik dus stilletjesaan beginnen schuiven. Mijn hersenen kwamen met het idee dat die snelheid omlaag moest en instinctief ben ik naar de rem gegaan. bad idea.

De achterkant vertrok vrijwel meteen en probeerde me in te halen, totdat deze tegen een verkeersbord aanbotste en me dus terug in de juiste rijrichting plaatste. Ik heb bij dit incident na mijn eerste foute reflex wel 3 goede reflexen gehad waarvan 1 een nieuw probleem veroorzaakte. Ik keek bij de schuiver de goede richting uit, daar waar ik naartoe wil gaan. Ik stuurde ook de juiste richting uit en ging vol op de rem staan ... en daar zit een probleem aangezien de ABS al 3 jaar buiten dienst is.

Ergens heb ik geluk gehad. Had ik die schuiver niet gemaakt en toch naast de baan beland in die bocht had ik ofwel in de gracht kunnen belanden danwel dat paaltje met een bord op frontaal kunnen rammen. In dat laatste geval was de wagen total-loss geweest. Toen de wagen zijdelings begon te gaan kwam er een andere wagen van de andere kant. Die heeft me gelukkig ook gemist, anders was de schade niet te overzien geweest.

Had dit voorkomen kunnen worden? Misschien wel. Had ik de situatie beter ingeschat dan was dit niet gebeurd. Had dat paaltje er niet gestaan had ik gewoon een 360 gemaakt en was dit niet gebeurd. Had die tractor in het centrum niet linksaf gedraaid, dan was ik niet rechtendoor gereden. Dan was dit niet gebeurd. Had de garage 3 jaar terug opgemerkt dat de rem slecht was ipv vorig jaar nadat wij hen erop gewezen hadden dat dat wiel wel extreem warm werd, dan had de ABS nog gewerkt. Waar ik dan was uitgekomen dat weet ik niet, maar dan was dit niet gebeurd. Had ik gas bijgegeven na het stuur om te gooien ipv mijn wielen te blokkeren was ik ook ergens anders uitgekomen. Dan was dit niet gebeurd.

Zoveel kleine dingen die het verschil hadden kunnen maken. Maar ik besef, er is maar 1 schuldige, en dat ben ik.
Ik weet trouwens niet of er in de toekomst nog veel blogposts gaan komen op tweakblogs vanwege ondergetekende. De nieuwe layout van tweakers.net kan mij op dit moment niet echt bekoren en zal er door het verdwijnen van de trackers aan de zijkant volgens mij ook voor zorgen dat minder mensen hun weg gaan vinden naar tweakblogs. Ook bij het blogbeheer of fotoalbumbeheer komen vereist nu meer klikken dan vroeger, ook niet direct positief. Maar ik zal al mijn feedback daarover nog wel ergens anders achterlaten.

Volgende: ajax en IE 12-'12 ajax en IE
Volgende: start over again 10-'12 start over again

Reacties


Door Tweakers user masauri, donderdag 18 oktober 2012 20:12

Ik heb je blog vrij snel gevonden ;-)
En ik ben wel benieuwd naar je scamverslag.
Alsook het project waar je weinig over kan zeggen.
Het lijkt me interessant en misschien steek ik er nog wel iets van op.

Ivm met je ongevalletje, je ziet wat er aan vooraf is gegaan.
Nadien kan je pas de optelsom maken.
Hoe je op de totaalsom reageerde (het ongevalletje) kan alleen op dat moment van belang zijn.
Feit blijft dat je dankbaar mag zijn dat er niet erger gebeurd is.
[filosofisch]Je word goed beschermd daar mag je zeker van zijn...[/filosofisch]

Je bent niet de enige die de layout slecht vind en dat moge blijken aan de vele reacties overal.
Alsook de tweakoplossingen die al geboden worden in bijna ieder nieuwsbericht.
T word weer een kwestie van tijd eer dat aangepast word, dat zie je wel al aan de hoeveelheid bug reports.
Desondanks, moest je de boel hier achterlaten geef me een linkje waar je dan wel uithangt.
Want ik lees met véél plezier je blogs altijd;-)

Door Tweakers user Jeroenneman, donderdag 18 oktober 2012 20:13

Jammer dat Tweakblogs niet gewoon bovenaan in de balk een plek heeft gekregen. Had makkelijk naast "meer" gepast

*En nog wel wat. Dat hele dropdown menu was niet nodig geweest hadden ze het profiel naar rechts verplaatst en de dingen onder "meer" in de loze ruimte geplempt!

Door Tweakers user Damic, donderdag 18 oktober 2012 20:30

Ga naar de sloop en haal een andere deur en plaats die zelf (een paar bouten lossen en een stekker lossen, kost iets van een 200€, als je gelukt hebt vindt je zelfs de zelfde kleur).

Voor de rest is het wat trek en deuk werk, plamuren<>schuren en spuiten. Als je het uitdeuken laat doen en dan zelfs wat plamuurt en schuurt tot dat jij dat goed vindt kun je het snel spuiten.

Voor 3000€ wil ik dat wel doen :D

Tja de meeste mensen zijn het blijkbaar niet eens met de nieuwe layout

Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 18 oktober 2012 20:39

Ik heb het ongeval zeker luchtig opgepakt. Mijn ouders, die nog altijd op papier eigenaar zijn van de wagen, doen dat ook. Dat ik geluk heb gehad en dat het veel erger had kunnen aflopen heb ik inderdaad ook door. Zaterdag samen met mijn vader mijn opties bekijken. De kosten voor herstelling of aankoop nieuwe wagen worden trouwens door mijn ouder voorgeschoten, soort van renteloze lening zeg maar.

Damic, om even alles op een rijtje te zetten:

deur: €280
schachtsierstuk: €50
sierstrip deurraam: €20
sierluik deur: €82
beschermfolie deur: €22
bevestigingsset deurbekabeling: 5x €89
zijdeel : €567
en dan nog eens 26 werkuren

Het feit dat men al die onderdelen apart opsomt toont volgens mij ook aan dat ze niet zomaar een volledige deur hebben liggen. En niet vergeten dat dit alles dan nog zonder bijkomende verrassingen is. Indien bijv. het mechanisme van de elektrische raam ook om zeep is zal ook dat nog eens vervangen moeten worden. Maar hetgeen waarop het meest gevloekt werd toen hij de schade aanschouwde was wel de deuk in die kuip rond het wiel.

Uiteindelijk blijft de vraag: hoeveel wil je geven aan een wagen met die waarde. Als de garage zaterdag laat weten dat ze hem voor €1000 of meer overnemen dan mogen ze hem hebben. Dan bieden ze er meer voor dan wat ik er ooit nog uit zal kunnen halen.

Wat tweakers7 betreft, Ik heb eigenlijk zelf nog niet echt reacties van anderen gelezen over de nieuwe layout. Persoonlijk vind ik de frontpage te wit, te veel open ruimte ook. Weblogbeheer is ook leuk. Daar hebben ze zeer weinig aandacht aan besteed. Het selectieveld voor categorieën is namelijk maar anderhalve lijn hoog zonder scrollbar, en ook het tijdsveld is te klein om de tijd in weer te geven.

Door Tweakers user azerty, donderdag 18 oktober 2012 21:30

Ik heb de tracker al terug gefixed, vond ik ook spijtig.

Zou het spijtig vinden moest je stoppen met blogposts hierdoor! (Maar ik geef je geen ongelijk, er is een grote kans dat er veel volk die zo af en toe eens keek dat niet meer zal doen).

En de lay-out... Tjah. Custom css zal nodig zijn :p

Door Tweakers user Damic, donderdag 18 oktober 2012 21:47

Optellen doen ze altijd omdat een volledige deur goedkoper is dan stukken, daarmee dat ik zeg ga eens zien op slopen in je buurt of ze daar niets volledig hebben staan, als je zelf niet handig genoeg bent (maar ik vermoed dat je handig genoeg bent) kun je altijd de carrossier het (de)monteren van je deur laten doen zodoende dat ze ineens recht hangt. De meeste slopers werken op het principe van wij demonteren jij komt afhalen, sommige zijn nog van het principe van neust eens rond demonteer wat je moet hebben en betaal daarvoor (dat laatste prefereer ik).

Voor +-400€ moet je toch wel een goede achterdeur vinden, al is het de verkeerde kleur dan moet je nog geen 800€ uitgeven aan een deur + repaint.

Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 18 oktober 2012 22:06

wsitedesign, heb je ook al iets om de tracker op kleinere resoluties terug te krijgen? ik zit hier thuis op men hoofd pc nog alitjd met 2x 1280x1024 en heb nog niets gevonden om de tracker er terug op te zetten. Heb ondertussen al wel de achergrondkleur vergrijst. Ook de marges mogen van mij overal kleiner. Net zoals zovelen vind ook ik dat men te veel aandacht heeft besteed aan de tablet gebruiker. Men had voor die gebruikers een eigen layout moeten ontwerpen mbv device detectie, zoals men vroeger al deed.

Door Tweakers user azerty, vrijdag 19 oktober 2012 20:35

Blokker_1999 schreef op donderdag 18 oktober 2012 @ 22:06:
wsitedesign, heb je ook al iets om de tracker op kleinere resoluties terug te krijgen? ik zit hier thuis op men hoofd pc nog alitjd met 2x 1280x1024 en heb nog niets gevonden om de tracker er terug op te zetten. Heb ondertussen al wel de achergrondkleur vergrijst. Ook de marges mogen van mij overal kleiner. Net zoals zovelen vind ook ik dat men te veel aandacht heeft besteed aan de tablet gebruiker. Men had voor die gebruikers een eigen layout moeten ontwerpen mbv device detectie, zoals men vroeger al deed.
Nee, ga ik mij normal morgen wel eens mee bezig houden op mijn laptop (1366*768), daar verdwijnt hij ook :(

Door Tweakers user chime, maandag 22 oktober 2012 14:59

Als je dreigt te slippen ... ontkoppelen, altijd. Dit omdat je slipt omdat 1 of meerdere wielen sneller gaan als de andere, door te ontkoppelen breng je alle wielen terug in contact met de grond en pakken die die snelheid over.

Als je een bocht dreigt uit te gaan ... gewoon de gas lossen, heel snel zal er een correctie (in positieve zin) optreden.

Wil je alsnog wat willen manouvreren ... met ABS, gewoon rem ingeramd houden.
Zonder ABS: rem inrammen en dan direct rem loslaten en gewoon koppeling ingedrukt houden - eenmaal voorbij de gevaren zone: voluit in de rem gaan.

Maar geraak je niet meer uit een slip (heb je al vrij snel hoor) dan is het enige juiste: ontkoppelen en rem in blijven rammen tot niks meer beweegt.
Gewoon om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Nu ... achteraf is het altijd makkelijk praten natuurlijk, maar een dagje slipcursus vond ik zelf toch wel heel leerrijk.

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 22 oktober 2012 15:09

Ik heb al wel eens nagedacht over een slipcursus, misschien volgend jaar toch maar eens echt werk van maken. En ja, achteraf, of zelfs op cursus is het altijd eenvoudig praten, maar wanneer het onverwachts gebeurd moet je de juiste reflexen hebben.

Reageren is niet meer mogelijk