From Russia 'With Love' (3)

Door Blokker_1999 op dinsdag 21 augustus 2012 16:33 - Reacties (35)
Categorie: Sania, Views: 7.604

2 weken en enkele mails verder begint er ineens iets meer vaart in het verhaal te komen. 2 dagen na mijn vorige post kreeg ik een mail van haar met de vraag waarom ik nog niet op haar mail van 2 dagen ervoor had geantwoord. Nu zou ze heel het weekend slechtgezind rondlopen omdat het internetcafé in het weekend gesloten is. Welk internetcafé sluit er in hemelsnaam in het weekend? Iemand een idee? Simpelweg teruggestuurd dat het zeer druk is op het werk en dat ik ’s avonds gewoon te moe ben om nog te antwoorden. Een uitleg waarmee ze blijkbaar genoegen neemt.

Sommige mails proberen ook een gevoelige snaar te raken. Zo schrijft ze op een gegeven moment hoe ze gezien heeft dat een gepensioneerde vrouw werd aangereden. Of hoe ze voor haar verjaardag afgelopen weekend met haar vrienden is gaan bowling spelen. Haar eerste keer waarna ze op maandag met een verstuikte schouder zat. Vreemd toch dat iemand die aan gymnastiek doet zo een ongetrainde schouder heeft denk ik dan.

Dat het om oplichting gaat blijft evenwel overduidelijk. Antwoorden op mijn eenvoudige vragen lukt haar niet. Zo heb ik haar onder meer gevraagd wat ze gestudeerd heeft aan de universiteit en hoe ze na die studies in een kleuterschool is terechtgekomen: geen antwoord. Vorige vrijdag stuurde ze een foto van ‘zichzelf’ met een kat op haar schoot. Haar huisdier. Ik vroeg dan ook naar de naam van dit imho mooie beest. Geen antwoord.

Ze heeft ondertussen ook laten weten dat ze bezig is met alle papieren te verkrijgen die ze nodig heeft om naar hier te komen. Ze is langs een reisbureau geweest en daar zouden ze haar aangeraden hebben om een werkvisum aan te vragen, dat zou sneller gaan… Tuurlijk… . Een toeristenvisum klasse C laat je toe om 90 dagen lang binnen de Schengen zone te reizen in een periode van 180 dagen. Zo een visum is te verkrijgen op 2 tot 10 dagen. Van wat ik op het internet gelezen heb zou je ze zelfs kunnen aanvragen via de post. Een werkvisum kan maanden duren en moet je persoonlijk gaan aanvragen in een ambassade. Misschien dat ik borg moet gaan staan voor het visum? Is een schijnhuwelijk dan niet eenvoudiger?

Maar wat me helemaal treft is dat in haar laatste mail een adress (het hare) staat. Volgens de gegevens in de mail geen postbus maar een appartementsgebouw. Waardoor ik mij afvraag wat daar het nu van kan zijn. Mogelijk gewoon om wat vertrouwen op te bouwen. Want laat ons eerlijk zijn, op mijn voornaam na en 1 enkele foto heeft ze nog niet veel persoonlijke informatie van mij ontvangen. Ik zou zeggen, ik rij er even langs om goedendag te zeggen, maar bijna 4000km doe je niet op een dag heen en weer. Tomtom was wel zo vriendelijk om te melden dat ik op de 42 uur rijden een vertraging zal oplopen van 8, 5 minuten.

In de mail die zonet nog is binnengekomen is ze hoopvol over het snel krijgen van haar visum en laat ze weten dat ze daarvoor inderdaad naar Moskou zal moeten gaan. Als ze eenmaal in Moskou is zou ze er ook blijven totdat ze haar visum heeft en dan direct een vlucht boeken. Het is en blijft een vreemd verhaal imho.

more pics (album)

Disclaimer: Aan de bezorgde medetweakers nog even deze mededeling: Ik ben mij er ten volle van bewust dat het hier om oplichting gaat. De dame in kwestie bestaat niet, men maakt gebruik van een gefabriceerd of aangekocht profiel. Just havin some fun. Elke seconde die ze aan mij besteden kan niet gebruikt worden om een ander op te lichten!

Volgende: Meer dan liefde (4) 08-'12 Meer dan liefde (4)
Volgende: Scam (2) 08-'12 Scam (2)

Reacties


Door Tweakers user Gish, dinsdag 21 augustus 2012 16:39

Blijft enorm grappig dit xD Keep us posted :D

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 21 augustus 2012 16:41

wat mij verbaast is dat je nog geen mailje hebt van het team cybercrime - of die IND debielen... - maar misschien komt dat nog...

Door Tweakers user muppet99, dinsdag 21 augustus 2012 16:46

Gewillige pose die tweede :X De foto's worden pikanter van aard.

Straks zijn het wel echte foto's van haar, maar dan van 10 jaar geleden ;) Het kan zomaar zijn dat het een scam is om aan een verblijfsvergunning te komen. Zodra ze een nederlands paspoort heeft is ze pleite.

Door Tweakers user we_are_borg, dinsdag 21 augustus 2012 16:49

De foto's heb ik door Google en Tinyeye heen gehaald maar beide herkennen de foto niet, het is niet een mainstream foto('s).

Door Tweakers user sypie, dinsdag 21 augustus 2012 16:49

Ach, zo lang ze dit soort foto's stuurt is er toch geen probleem? Ze ziet er best appetijtelijk uit moet ik zeggen (zo lang ze haar mond maar houdt denk ik...)

Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 21 augustus 2012 16:50

Belgisch dit geval, zit iets meer zuidelijker. Hoewel ik haar gerust in Schiphol wil gaan afhalen ;) . Fotos zijn niet zo oud, op 1 van de pics staat een datum van vorig jaar. Zelfs als ze ooit effectief moest afkomen (doubt it) zal ze toch eerst een hele hoop mogen uitleggen voordat ik haar verder help.

Door Tweakers user muppet99, dinsdag 21 augustus 2012 16:54

|:( Als ze overkomt, hoofd en hoofdeinde bed. Maar dat terzijde.
Zonder hoop vaart niemand wel ;)

Even een offtopic vraag: welk tv meubel is dat? Ziet er wel mooi uit

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 augustus 2012 16:56]


Door Tweakers user Dima_2005, dinsdag 21 augustus 2012 17:55

Hmm, mogelijk is dat inderdaad een andere soort scam hoor.
Mogelijk wilt ze effectief tot hier komen en trouwen en wat is het daar allemaal. Om dan gewoon een pas te krijgen. Er zijn er genoeg mensen die daartoe bereid zijn hoor.

Door Tweakers user TheMOD, dinsdag 21 augustus 2012 18:44

Bijna jammer dat het oplichting is :P Ze mag er best wezen... 8-)

Door Tweakers user secoh, dinsdag 21 augustus 2012 18:46

Hah, dit ga ik volgen.

btw, [Rage]Blokker?

Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 21 augustus 2012 19:07

Das verdorie lang geleden. Was het trouwens niet .:|R|:.Blokker. Kan me niet direct herinneren dat we met [rage]gespeeld hebben.


Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 21 augustus 2012 19:24

Blokker_1999 schreef op dinsdag 21 augustus 2012 @ 19:07:
[...]
Das verdorie lang geleden. Was het trouwens niet .:|R|:.Blokker. Kan me niet direct herinneren dat we met [rage]gespeeld hebben. En uiteraard altijd met de _1999 erachter.

Oh jawel, in BF2 was het zeker [rage], juist, bijna vergeten

Door Tweakers user azerty, dinsdag 21 augustus 2012 19:47

Ah ja, dan reist ze af naar Moskou en speelt ze al haar geld kwijt, en hoopt ze dat jij wat wilt betalen :p

Iets waar ik ook nog van gehoord heb: je ontmoet een Russische via internet, ze komt naar hier, maar als je dan getrouwd bent/ wilt gaan trouwen blijkt dat ze haar paspoort niet heeft, en dat in handen is van anderen. Dan mag je gaan afdokken om de dame in kwestie te "houden".

Door Tweakers user Coltrui, dinsdag 21 augustus 2012 20:03

Zeg dat je je moeder hebt verteld over haar en dat je als verrassing een foto van haar wil waarbij ze een stuk karton ophoudt met jouw naam op. Je achternaam is uiteraard 'Tweakers'.

Door Tweakers user Pixeltje, dinsdag 21 augustus 2012 22:00

Wat een lol, ik ben wel benieuwd hoe dit verder gaat :+

Door Tweakers user Gish, dinsdag 21 augustus 2012 22:38

Coltrui schreef op dinsdag 21 augustus 2012 @ 20:03:
Zeg dat je je moeder hebt verteld over haar en dat je als verrassing een foto van haar wil waarbij ze een stuk karton ophoudt met jouw naam op. Je achternaam is uiteraard 'Tweakers'.
Hahahahaha, als je dat doet dan ga ik helemaal stuk. Doe dat en je maakt mijn dag, en die van vele anderen, helemaal goed :D

Door Tweakers user Patriot, woensdag 22 augustus 2012 04:16

En straks is Blokker_1999 de enige tegengekomen waarbij het allemaal wel waar is. Staat er straks zo'n grietje op de stoep :+


Door Tweakers user Tsurany, woensdag 22 augustus 2012 08:21

Kan je niet vragen of ze haar kat alvast vooruit kan sturen? Dat is best een leuk beestje!

Door Tweakers user WHiZZi, woensdag 22 augustus 2012 09:10

*D

Dit was wel iets anders gelopen en inmiddels 2,5 jaar gelukkig getrouwd ;)

Een toeristenvisum in Rusland aanvragen kost inderdaad een paar werkdagen. Hiervoor heeft ze wel een uitnodiging nodig van iemand in Nederland (die dan ook garant staat voor de persoon die binnen wordt gehaald). Een werkvisum kun je alleen aanvragen als er binnen het Schengen gebied een bedrijf zit die haar uitnodigd. Bovendien duurt deze aanvraag ook iets langer dan bijvoorbeeld een toeristenvisum.

Tenzij ze dus binnen Schengen een hotel heeft geboekt (die haar uitnodiging tbv toeristenvisum regelt) of een bedrijf die voor haar een werk-uitnodiging regelt denk ik niet dat het gaat lukken, helemaal niet in Rusland ;)

En 'even' 4000 km rijden (met wat vertraging) gaat je sowieso niet lukken omdat je voor Rusland dan ook weer een visum nodig hebt (die op dezelfde manier werkt als het Russisch visum, oftewel, daar zitten ook uitnodigingen aan vast).

Verder zegt mijn lieftallige vrouw:
[09:05:12 CEST] Anna: vraag is "werken en leven visum" of "business-visum" (net als voor mij was voor Engeland geregeld)
[09:05:27 CEST] Anna: eerste type gaat door IND
[09:05:45 CEST] Anna: tweede - er moet een business-uitnodiging zijn
[09:07:31 CEST] Anna: NIKS kan je in Rusland via de post aanvragen
[09:07:37 CEST] Anna: tourist visum ook niet
[09:08:03 CEST] Anna: over business visum weet ik niet, maar zonder uitnodiging is het bijna niet te doen
[09:09:26 CEST] Anna: "In de mail die zonet nog is binnengekomen is ze hoopvol over het snel krijgen van haar visum en laat ze weten dat ze daarvoor inderdaad naar Moskou zal moeten gaan. Als ze eenmaal in Moskou is zou ze er ook blijven totdat ze haar visum heeft en dan direct een vlucht boeken. " dat kan
[09:09:34 CEST] Anna: in haar stad is ZEKER geen ambassade
Dus, ik wens deze 'dame' veel succes :P

Door Tweakers user Ruud, woensdag 22 augustus 2012 10:40

En toch zoek je op waar ze woont en zelfs hoe ver het is vanaf je woonplaats....

Ga er maar heen en val ten prooi aan orgaanhandel ;)

Door Tweakers user LinuX-TUX, woensdag 22 augustus 2012 11:32

Serieus, ik zou haar doen :9

Maaaruh ... wat doet een wanhopig vrouwtje met zo'n dure HiFi installatie? Kan ze die niet opsturen? Veel interessanter voor de gemiddelde Tweaker :Y)

En dat dit serieus nog werkt ook he...owh. Paar weken terug ook zo'n programma gezien. Wanhopige belg die bij z'n moeder woonde en maar geld sturen geld sturen, morgen zou ze dan eindelijk op het vliegveld aankomen. Volgende dag ernaar toe gaan, 3 uur wachten, niets. Lame excuus over de chat over hoe ze niet heeft kunnen boarden en al haar geld kwijt is bla bla bla. Werd vervolgd en tegen het einde van de aflevering overwoog hij WEER om geld over te maken 8)7

Ben de naam van het programma kwijt. Misschien omdat het zo tenenkrommend op de naieviteit van de mensheid werkte

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 22 augustus 2012 11:43

WHiZZI, dat het bij jouw anders is gelopen herinner ik me inderdaad nog, was het niet met ICQ? Heb het altijd een mooi verhaal gevonden En het is goed om horen dat het na al die tijd nog altijd goed gaat. Ik zal zeker rekening houden met de opmerkingen van je wederhelft in mijn volgende mails, maar het lijkt mij vooral verder te bevestigen dat heel het verhaal niet klopt natuurlijk.
Ruud schreef op woensdag 22 augustus 2012 @ 10:40:
En toch zoek je op waar ze woont en zelfs hoe ver het is vanaf je woonplaats....

Ga er maar heen en val ten prooi aan orgaanhandel ;)
Neen, ik kijk na of de informatie die ze geeft kan kloppen, indien niet gaat deze gewoon bij op de lijst van fouten. En tja, de afstand leek me gewoon eens leuk van op te zoeken.

LinuX-TUX, je denkt waarschijnlijk aan grenzeloze liefde. Die kerel heeft het trouwens niet bij 1 'vriendin' gehouden.

Door Tweakers user Petervanakelyen, woensdag 22 augustus 2012 11:49

LinuX-TUX schreef op woensdag 22 augustus 2012 @ 11:32:
Ben de naam van het programma kwijt. Misschien omdat het zo tenenkrommend op de naieviteit van de mensheid werkte
Grenzeloze liefde.

Door Tweakers user Harrstein, woensdag 22 augustus 2012 13:20

Blokker_1999 schreef op dinsdag 21 augustus 2012 @ 16:50:
Belgisch dit geval, zit iets meer zuidelijker. Hoewel ik haar gerust in Schiphol wil gaan afhalen ;) . Fotos zijn niet zo oud, op 1 van de pics staat een datum van vorig jaar. Zelfs als ze ooit effectief moest afkomen (doubt it) zal ze toch eerst een hele hoop mogen uitleggen voordat ik haar verder help.
wat mij ook opvalt is dat de fotos geen exif data hebben. wat de scam nog een tikkeltje ongeloofwaardiger maakt

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 22 augustus 2012 14:29

Hoeft niet noodzakelijk te verbazen natuurlijk, uiteindelijk worden zowat alle fotos gekrompen om verstuurd te worden. Wat meer verbaasd zijn alle verschillende poses die toch aantonen dat het niet zomaar casual fotos zijn. Ik heb aan haar al een keer gevraagd of ze van 1 van de betreffende fotos een exemplaar kon doorsturen van hogere kwaliteit, maar dat was negatief.

Door Tweakers user Luukje01, woensdag 22 augustus 2012 22:25

HEERLIJK om dit te lezen, en hoe ze geld aftroggelen. zeker dan exotische liefdes deel 5 te kijken.

wat doet een belg met tijd te veel? een rus trollen +1

Door Tweakers user damaster, woensdag 22 augustus 2012 23:04

haha toch moet ik hier om lachen....en ben stiekem zelf wel blij dat je het door hebt ;-)

Maar even serieus....heb je al gevraag naar de combinatie hond<>kat ?

Door Tweakers user six, woensdag 22 augustus 2012 23:04

hehe, bizarre blog. ergens weet je dat de schrijver een stiekeme wens heeft.
toch heb ik vorig jaar 2 prachtige vrouwen op bezoek gehad, mooie dames in hun 20e jaren zonder acute trouw wens of gold digging, op zoek naar ware liefde. wat ze hebben gekregen was alleen helaas geen ware liefde, eerder een avontuur.
maar goed, velen zullen dromen van zulke schoonheid en NL mannen zijn behoorlijk in trek daar in het oosten.

the world is messed up, try enjoy it
(mag ieders motto zijn!)


Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 23 augustus 2012 05:33

six, in dit geval zou ik er wel moeten bijmelden: niet echt men type. Don't get me wrong, ze ziet er niet slecht uit, maar ...

Door Tweakers user six, donderdag 23 augustus 2012 10:50

in dit geval zou ik ook zeggen: beetje te matig voor een scam :)

Door Tweakers user Cobra0000, donderdag 23 augustus 2012 21:40

Ik weet al hoe het gaat aflopen :) heb het zelfde meegemaakt.
Ze heete anna, waar de mails vandaan komen zijn uit kantoren in rus,
waar ze met 10 a 20 man de hele dag mails versturen, met fotos van dating sites.
je laaste brief zal zijn, dat ze geld nodig heeft voor een visum,
en kan alleen worden over gemaakt via western union. :)
Veel sucses :)
zoek maar eens op het email adress op scammers :)

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 24 augustus 2012 05:31

Zoals reeds eerder gemeld, ik weet dat het om een scam gaat. Het profiel lijkt evenwel nieuw te zijn want ik vind er geen verdere info over op bestaande scam sites.

Reageren is niet meer mogelijk