Wegpiraat

Door Blokker_1999 op zaterdag 2 oktober 2010 18:55 - Reacties (37)
Categorie: Persoonlijk, Views: 4.998

Ben vandaag nog eens een echte wegpiraat tegengekomen. Ben blij dat ik er zonder schade vanaf ben gekomen.

En maar goed, ik heb zelf geen wagen (niet echt nood aan, maar soms leen ik die van men vader, zoveel eenvoudiger als je wat grotere boodschappen, zoals een pak water of 2, wenst te gaan doen). Was hij beschadigd geweest had ik in kosten gevallen.

Ik kwam op een gegeven moment uit een bebouwde kom, iets verderligt een klein tunneltje en nog wat verder een bocht naar rechts. In de richting waar ik in rij heb ik voorrang in dat tunneltje.

Ik kom dus uit de bebouwde kom en ben aan het versnellen, en ineens zie ik vanaf de andere kant een tegenligger komen. Ik heb een bord dat aangeeft dat ik voorrang heb, de tegenligger heeft uiteraard een omgekeerd bord. Maar hoe dichterbij ik kom hoe meer ik merk dat die kl** niet van plan is om te stoppen.

Ik gooi alles dicht, ga hard op de rem staan en begin zelfs te schuiven (verdorie pa, laat die ABS eens maken). Als bij wonder passen onze twee wagens tesamen in het tunneltje en als bij wonder kom ik op enkele mm van de want tot stilstand. De andere wagen heeft zelfs zijn rem niet aangeraakt, heeft zelfs niet vertraagd om de gevolgen van zijn daad te bekijken.

Moest ik met een wagen in minder goede staat rondgereden hebben (die ook van mij was), ik had hem de ruimte absoluut niet gegeven, Laat hem maar op mij inrijden, benieuwd of hij dan ooit nog de wegpiraat uithangt.

tunnel

Volgende: backups (2) 10-'10 backups (2)
Volgende: backups, backups, ... 09-'10 backups, backups, ...

Reacties


Door Tweakers user redfox314, zaterdag 2 oktober 2010 19:06

Waar is die rocket launcher wanneer je hem nodig hebt :+
Alle gekheid op een stokje.

Dit soort *** rekent er natuurlijk op dat jij geen kosten wil doen aan je auto.
Ze komen bij regen ooit wel een bocht tegen waar zij rechtdoor gaan tot de boom.

Door Tweakers user Gerco, zaterdag 2 oktober 2010 19:09

Alle boosheid even opzij gezet, het is natuurlijk altijd wenselijker om een aanrijding te voorkomen dan om deze te laten doorgaan wanneer je de kans had om die te voorkomen.

Dan heeft er iemand een bord genegeerd, dan heb je een paar seconden meer reistijd dan je had voorzien. *big deal*.

Slik je trots in en rijd verantwoordelijk, vooral wanneer anderen dat niet doen.

Door Tweakers user ProCal, zaterdag 2 oktober 2010 19:12

Je kunt ook gewoon anticiperen.... En defensief rijden... http://www.care-schadeservice.nl/site/item.aspx?page=3

Door Tweakers user Blokker_1999, zaterdag 2 oktober 2010 19:30

Defensief rijden, allemaal goed en wel, maar als ik voorrang heb dan moet ik niet afremmen tot bijna 0 om toch maar zeker te zijn dat de andere niet zal doorrijden. Als ik veel zou vertragen dan kan een chauffeur aan de andere kant van de versmalling beginnen twijfelen aan mijn bedoelingen.

De wegcode is er net om dat soort geintjes te voorkomen.

Door Tweakers user Plasma_Wolf, zaterdag 2 oktober 2010 19:43

Ik ben het met degenen eens die het over defensief rijden hebben.

Een grote irritatie is beter dan een klein ongeluk waarvan je de gevolgen niet kan inzien. Als de andere zo hard rijdt als jij beschrijft, zal het gigantisch fout gaan en als jij er niet ongedeerd vanaf komt, zit je in de problemen, en als de ander er niet goed vanaf komt zit je (als je flink pech hebt) met een rechtszaak wat ook nog in ieder geval veel tijd gaat kosten.

Maar ik ben het ook zeker met jou eens, zulke idioten moeten een paar maanden van de weg verbannen worden. Met wat plezierrijden ben ik het zeker eens, maar je als een complete idioot gedragen moet (zoals de first poster al zij) bestraft worden met een rocket launcher.

Door Tweakers user i-chat, zaterdag 2 oktober 2010 20:18

idd, ze moesten die autos gewoon op een groot marktplein zetten ter lering en vermaak ;) met andere worden rag ze maar helemaal af, heb je als aso geen auto meer kun je er ook geen msen mee van de weg rijden.

Door Tweakers user Cybje, zaterdag 2 oktober 2010 20:24

Belangrijkste bij autorijden is nog wel het oplossen van de fouten van anderen. Neemt niet weg dat dit natuurlijk een actie is die totaal tegen de regels is van die andere persoon.

Maar je weet ook niet wat die andere persoon dacht. Het hoeft niet direct een wegpiraat te zijn, maar kan ook iemand zijn die toevallig even een bord over het hoofd heeft gezien. Als die andere persoon totaal niet remde of wat dan ook, was hij blijkbaar nogal overtuigd van z'n actie, dus misschien dacht diegene wel dat hij juist goed zat.

Sommige oudere mensen kunnen bijvoorbeeld ook niet meer zo goed rijden. En ja, misschien kunnen die beter niet meer op de weg zitten. Maar je hebt er wel mee te maken als automobilist zijnde. En een ongeluk moet je toch zien te voorkomen.

Door Tweakers user veldmuis, zaterdag 2 oktober 2010 21:16

Geef jezelf op voor een cursus defensief rijden en een cursus Nederlands.

Je kunt nog zo gelijk hebben, maar als je auto in de prak zit kost het hoe dan ook tijd en geld.

Door Tweakers user jona, zaterdag 2 oktober 2010 21:27

Ik sluit me inderdaad bij de anderen aan dat je als autobestuurder defensief moet rijden en rekening moet houden dat anderen 'fouten' maken. Natuurlijk, heb je voorrang, dan moet je niet aarzelen, maar houd er wel rekening mee dat je het niet krijgt.

Soms heb ik ook wel het gevoel, laat zo'n wegpiraat maar op me inrijden. Maar bedenk wel dat jij ook met de gevolgen zit. Straks zit jij voor de rest van je leven in een rolstoel, alleen om hem een les te leren. En dit soort lieden rijden vaak ook nog onverzekerd rond en dan zit je als slachtoffer helemaal in de problemen.

Zoals gezegd, uiteindelijk komen ze zichzelf wel tegen (of een boom).

Door Tweakers user postbus51, zaterdag 2 oktober 2010 21:44

@Gerco

idd had een vriend die het andere deed , zit nu met whiplash en verdere gevolgen
de andere ook total loss ,dus wat mee opgeschoten nee trots alsnog gekrenkt PLUS hoop ellende

Door Tweakers user sypie, zaterdag 2 oktober 2010 22:13

Ach, je moest eens met een auto door Rio de Janeiro rijden (waar ik momenteel verblijf). Als je dat durft dan denk je bij jezelf dat degene die je tegen bent gekomen in het tunneltje een Carioca is.

Daarnaast: Offensief of defensief rijden? Nee, voorrang krijg je nog altijd en neem je niet!

Door Tweakers user BFmango, zaterdag 2 oktober 2010 23:00

Defensief rijden of niet, de topicstarter (blogstarter :p) is NIET in fout. Voorrang MAG je nemen, dat hoef je niet te krijgen. Ik rij ook door bij aso's, laat ze me maar aanrijden, gaat ze flink wat kosten met die auto van mij :p

Door Tweakers user cryomind, zaterdag 2 oktober 2010 23:28

Tsja, mijn autorijleraar Theo de Lange leerde mij 10 jaar geleden dat je voorrang moet krijgen in plaats van het te nemen... Anderzijds is mij ook al eens iets vergelijkbaars gebeurd, echter was ik toen in het gelukkige bezit van ABS :) Op de A4 ter hoogte van Leiderdorp ligt een wegversmalling. Precies daar dacht ik hoogmoedig een vrachtwagen "nog wel even in te kunnen halen." Dat bleek dus niet te passen. Omdat ik daar op het allerlaatste moment pas achter kwam, ging ik voluit "in de ankers." Een 1 jaar oude 206 met ABS en emergency braking system maakt op zo'n moment het verschil tussen gesandwicht worden tussen brug en vrachtwagen en veilig tot stilstand komen. Overigens merk je op dat soort momenten ook op dat in de auto's van tegenwoordig automatisch de knipperlichten aanschieten bij het maken van zo'n noodstop :)

Door Tweakers user PROnline, zondag 3 oktober 2010 00:19

...maar als ik voorrang heb....
Klinkt misschien heel flauw, maar voorrang heb je niet, voorrang moet je krijgen.
Lekker laten gaan, een ander met een oud barrel of een leasebak die ramt 'm de volgende keer wel aan de kant als die zo loopt te drammen.

Door Tweakers user Theadalus, zondag 3 oktober 2010 04:41

BFmango schreef op zaterdag 02 oktober 2010 @ 23:00:
Voorrang MAG je nemen, dat hoef je niet te krijgen. Ik rij ook door bij aso's, laat ze me maar aanrijden, gaat ze flink wat kosten met die auto van mij :p
Voorrang mag je nooit en te nimmer nemen (is een overtreding), maar moet je krijgen!
Lekkere houding heb jij, en dat is nu precies de reden dat je (nog) een puntenrijbewijs hebt (gebaseerd op je profiel). Volgens mij behoor je zelf tot de aso's waar je het over hebt...

[Reactie gewijzigd op zondag 3 oktober 2010 04:43]


Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 3 oktober 2010 08:34

voorrang heb je niet, voorrang moet je krijgen
Maar die voorrang die krijg je in de eerste plaats aan de hand van de signalisatie en de wegcode. Moest ik gebotst hebben dan zou de verzekering dat ook zo zien, dan is de andere in overtreding. Tenzij de andere kan aantonen dat hij veel vroeger aan de versmalling kwam wat in dit scenario niet het geval is geweest aangezien we elkaar zowat midden in het tunneltje hebben gekruist.

Hetzelfde op een kruispunt met voorrang aan rechts. Mijn rij-instructeur verwoorde het zeer simpel : voorrang aan rechts en jij slaat rechtsaf, heb je altijd voorrang. Mijn zus heeft zo ooit eens een ongeval gehad. Zij was in fout, daar ben ik zeker van. Zij kwam wel van rechts en je zou dus zeggen dat zij voorrang heeft, alleen had ze de wagen die van links kwam achteraan aangereden, maw die was al bijna het kruispunt over. En toch heeft men zus van de verzekering nog gelijk gekregen.

Door Tweakers user StarlightVideos, zondag 3 oktober 2010 08:53

Weet je wat jij moet doen?

De volgende keer knal jij lekker de auto er vol op met 80... Nee geef gas bij en ram hem erop met 120! Gewoon frontaal erop in rijden denk alsof je carmageddon speelt. Dat zal ze leren!
Want volgens de wegenverkeerswet heb jij toch voorrang en de verzekeringsmaatschappij zal zeer zeker je pa vergoeden als de andere partij het niet doet.

Ben je echt zo simpel?

En trouwens hier in Nederland wordt jouw scenario een artikeltje 5 en dan kan je fluiten naar je verzekeringscenten.

Buiten de kwestie of je een frontaaltje overleefd......


Voorrang of niet maar als ik een aanrijding kan voorkomen dan doe ik het. Gek hè.

[Reactie gewijzigd op zondag 3 oktober 2010 08:54]


Door Tweakers user StarlightVideos, zondag 3 oktober 2010 08:57

BFmango schreef op zaterdag 02 oktober 2010 @ 23:00:
Defensief rijden of niet, de topicstarter (blogstarter :p) is NIET in fout. Voorrang MAG je nemen, dat hoef je niet te krijgen. Ik rij ook door bij aso's, laat ze me maar aanrijden, gaat ze flink wat kosten met die auto van mij :p
^
LOLZ

:+

Door Tweakers user In Search of Sunrise, zondag 3 oktober 2010 10:53

Theadalus schreef op zondag 03 oktober 2010 @ 04:41:
[...]

Voorrang mag je nooit en te nimmer nemen (is een overtreding), maar moet je krijgen!
Lekkere houding heb jij, en dat is nu precies de reden dat je (nog) een puntenrijbewijs hebt (gebaseerd op je profiel). Volgens mij behoor je zelf tot de aso's waar je het over hebt...
Daar zit je fout. Wanneer er duidelijk wordt aangegeven dat je voorrang hebt, dan heb je voorrang. Als jij op een voorrangsweg rijdt (ruitvormige bord met oranje vlak en witte rand) of een voorrangskruispunt heb je ten alle tijden voorrang en dan is er geen sprake van een overtreding. Om te zeggen dat je nooit en te nimmer voorrang mag nemen is niet waar. Wanneer je dus duidelijk voorrang hebt dan dien je die ook te nemen. Anders hinder je het verkeer achter je en dat mag ook niet. Als er geen voorrangsborden staan of geen stoplichten, dan geldt de standaardregel rechts gaat voor. En bij een gelijkwaardige kruising is er meer sprake van wie laat wie als eerste voor.
Verder is er bij sommige situaties een bepaalde volgorde van voorrang, afhankelijk waar je staat, welke borden er zijn en welke voertuigen er allemaal zijn. Zo heeft een tram nagenoeg altijd voorrang, alleen wanneer de tram zelf voor een stopteken staat.En voor hulpdiensten die duidelijk de zwaailichten en alarm aan hebben moet je sowieso voorrang geven.

[Reactie gewijzigd op zondag 3 oktober 2010 10:55]


Door Tweakers user Snake, zondag 3 oktober 2010 10:55

StarlightVideos schreef op zondag 03 oktober 2010 @ 08:53:
Weet je wat jij moet doen?

De volgende keer knal jij lekker de auto er vol op met 80... Nee geef gas bij en ram hem erop met 120! Gewoon frontaal erop in rijden denk alsof je carmageddon speelt. Dat zal ze leren!
Want volgens de wegenverkeerswet heb jij toch voorrang en de verzekeringsmaatschappij zal zeer zeker je pa vergoeden als de andere partij het niet doet.

Ben je echt zo simpel?

En trouwens hier in Nederland wordt jouw scenario een artikeltje 5 en dan kan je fluiten naar je verzekeringscenten.

Buiten de kwestie of je een frontaaltje overleefd......


Voorrang of niet maar als ik een aanrijding kan voorkomen dan doe ik het. Gek hè.
Wat is artikel 5?

Door Tweakers user Cybje, zondag 3 oktober 2010 10:58

Artikel 5 van de wegenverkeerswet.

Linkje naar Wikipedia, met een kleine uitleg erbij:
http://nl.wikipedia.org/w...swet_.28kapstokartikel.29

Door Tweakers user Herko_ter_Horst, zondag 3 oktober 2010 11:30

In Search of Sunrise schreef op zondag 03 oktober 2010 @ 10:53:
[...]


Daar zit je fout. Wanneer er duidelijk wordt aangegeven dat je voorrang hebt, dan heb je voorrang.
Nee, jij zit fout. In de RVV staat overal dat een bestuurder voorrang moet verlenen aan andere bestuurders. Er staat nergens dat die andere bestuurder voorrang mag nemen, of zelfs maar dat hij daar recht op heeft. Er staan alleen maar plichten in de RVV, geen rechten. Het gaat maar één kant op: voorrang moet je krijgen, niet nemen.

Bij voorrang "nemen" treedt artikel 5 van de WVW in werking, waarin staat dat je geen gevaar of hinder mag veroorzaken.

Jij zegt, dat je bestuurders achter je niet mag hinderen. Kan wel zijn, maar als je het aan ziet komen, zul je een bestuurder die geen voorrang verleent, toch zijn gang moeten laten gaan. Dus op de rem, ook al "hinder" je dan het verkeer achter je.

Doe je dat niet, dan zijn beide bestuurders fout. In het beschreven geval: de zogenoemde wegpiraat op grond van artikel 62 RVV i.c.m. de borden (plus mogelijk artikel 5 WVW), en de TS op grond van artikel 5 WVW. Zeker als hij het op een aanrijding laat aankomen.

[Reactie gewijzigd op zondag 3 oktober 2010 11:39]


Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 3 oktober 2010 12:20

Dus als jij op een voorrangsbaan zit dan ga jij aan elk kruispunt vertragen om toch maar een dappere chauffeur uit een zijstraat erop te laten als die beslist van je geen voorrang te geven...

En vol erop moet nu ook weer niet, even in de flank een duwtje geven zoals bijna was gebbeurd is al voldoende.

Als we echt moeten rijden zoals sommige hier aanhalen, dan staan we met zen allen gewoon overal stil. Voorrangsregels zijn er gekomen net om het verkeer vlot te laten gaan.

Laat me het even eenvoudiger voorstellen.

Je komt met 2 wagens uit tegenovergestelde richting aan bij een wegversmalling. Je rijd even snel en je bevind je op dezelfde afstand. 1 wagen heeft zoweel de signalisatie als de hindernis tegen, de andere heeft de signalisatie mee en geen hindernis recht voor hem.

Dan is het toch zo dat diegene die alles tegen heeft gaat afremmen. Maar als ik de reacties van sommige mensen lees zouden ze alle 2 moeten stoppen en zou dan degene die het eerst terug gas geeft door mogen gaan. Ahja, je moet elkaar voorrang verlenen. Dan krijg je dus de wet van de sterkste.

Als je niet met 2 door 1 deur kunt dan moet je niet alle 2 blijven staan wachten tot de andere erdoorheen is. Daar zijn regels voor, daar zijn afspraken voor. Daar is de wegcode voor.

Door Tweakers user Lennart, zondag 3 oktober 2010 12:39

Voorrang krijg je, die neem je niet.

Als die wegpiraat door wil scheuren, laat je hem. Het is jouw nek / arm / been die beschadigd kan raken. Hij rijdt vanzelf wel tegen een boom/

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 3 oktober 2010 12:56

Lennart schreef op zondag 03 oktober 2010 @ 12:39:
Voorrang krijg je, die neem je niet.

Als die wegpiraat door wil scheuren, laat je hem. Het is jouw nek / arm / been die beschadigd kan raken. Hij rijdt vanzelf wel tegen een boom/
Nogmaals, je komt samen aan de versmalling, wie moet stoppen en wie niet?

Wegcode B : Artikel 5. Bindende kracht van de verkeerstekens

De weggebruikers moeten de verkeerslichten, verkeersborden en wegmarkeringen in acht nemen wanneer deze regelmatig zijn naar de vorm, voldoende zichtbaar zijn en overeenkomstig de voorschriften van dit reglement zijn aangebracht.

Artikel 12. Verplichting voorrang te verlenen

12.5. De bestuurder die voorrang moet verlenen, mag slechts verder rijden indien hij zulks kan doen zonder gevaar voor ongevallen, gelet op de plaats van de andere weggebruikers, hun snelheid en de afstand waarop zij zich bevinden.

Artikel 67. Verkeersborden betreffende de voorrang

B19. Smalle doorgang.(wat men tegenligger ziet)
Gebod doorgang te verlenen aan de bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen.

B21. Smalle doorgang. (wat ik zie)
Voorrang ten opzichte van de bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen.

Door Tweakers user Vladimir XVI, zondag 3 oktober 2010 13:15

Wees nou maar gewoon blij dat je geen schade en nog belangrijker, geen letsel eraan hebt overgehouden. Zelf met alleen blikschade kan je nog een hoop gezeur krijgen.

Ik heb het een aantal jaren geleden in Boekelo gehad. In Boekelo heb een wegversmalling van een meter of 10 en der mate krap dat er geen 2 auto's naast elkaar kunnen rijden.
Ik had daar voorrang en terwijl ik er bijna oprij, komt er aan de andere kant een andere auto aanrijden. Deze stopt netjes aan de zijkant, dus ik geef gas en rij de wegversmalling op (kreeg dus voorrang). Ik was halverwege en tot mijn stomme verbazing draait de ander stevig optrekkend zo de wegversmalling op.

Ik ga vol in de remmen en stuur de auto zoveel mogelijk naar rechts. De stoepranden van deze wegversmalling zijn behoorlijk hoog en ik zit dus met mijn wielen tegen de stoeprand aan.
Het resultaat was dat ik met mijn spatboard zijn hele zijkant van voor tot achter had beschadigd (hier en daar door het staal heen) en uiteraard de spiegels eraf.

De tegenpartij was helemaal over de rooie en de situatie dreigde op knokken uit te draaien. Ik heb hierop de politie gebeld en nadat meneer wat was afgekoeld hebben de de auto's met veel gepiep en gescheur van elkaar gehaald. Ik reed zelf in een Volvo 440 en bij mij was mijn spiegel kapot en een klein deukje en kras in het spatboard.
Hij reed in een 2 weken oud japans koekblik (weet het merk niet meer:P) en zijn hele zijkant was als een conservenblik opengesneden. Maar goed schade formulier ingevuld, ik had foto's gemaakt. Dus alles naar de verzekering gestuurd en afgehandeld naar mijn idee (schuldvraag lag immers vast)

Na 2 weken ben ik toch aansprakelijk gesteld door zijn verzekering :?. De auto van de tegenpartij was total loss en niet allrisk verzekerd.....
Uiteindelijke is het via de rechtsbijstand afgehandeld en heb ik gelijk gekregen.

Mijn uiteindelijke schade was trouwens 20 euri voor spiegeltje van de sloop en 8 euri voor een spuitbusje lak :P . Oh ja moet ook wel 2 hele klappen met een hamer geven en de deuk sprong er zo uit :+

Door Tweakers user Herko_ter_Horst, zondag 3 oktober 2010 13:29

Blokker_1999 schreef op zondag 03 oktober 2010 @ 12:20:
Dus als jij op een voorrangsbaan zit dan ga jij aan elk kruispunt vertragen om toch maar een dappere chauffeur uit een zijstraat erop te laten als die beslist van je geen voorrang te geven...
Waar zeg ik dat? Ik let alleen wel op of iemand uit een zijstraat niet op zit te letten en dreigt hem ervoor te gooien, zodat ik indien nodig een ongeluk kan vermijden.

En ja, de verkeersregels zijn er om het verkeer soepel te laten verlopen. Dat wil niet zeggen dat je er maar blind vanuit mag gaan dat iedereen zich ook aan de regels houdt. En als iemand dat niet doet (in jouw nadeel) dan kun je natuurlijk heel stoer doen en zeggen dat je hem wel van de weg ramt de volgende keer, maar dan ben je een nog grotere idioot dan degene die geen voorrang verleent. Of vind je werkelijk schade en mogelijk letsel een goeie ruil tegen een keer vloeken en vervolgens lekker doorrijden?

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 3 oktober 2010 13:49

Herko_ter_Horst schreef op zondag 03 oktober 2010 @ 13:29:
[...]En als iemand dat niet doet (in jouw nadeel) dan kun je natuurlijk heel stoer doen en zeggen dat je hem wel van de weg ramt de volgende keer
Een ingeving van het moment

Door Tweakers user Cybje, zondag 3 oktober 2010 16:00

[url url="http://blokker.tweakblogs.net/blog/5184/wegpiraat.html#r_68651" external=0]
Ik heb het een aantal jaren geleden in Boekelo gehad. In Boekelo heb een wegversmalling van een meter of 10 en der mate krap dat er geen 2 auto's naast elkaar kunnen rijden.
Ik heb een tijdje in Boekelo gewoond en had dus heel vaak te maken met die wegversmalling. Om de een of andere rare reden, begreep bijna niemand die. Ik denk dat minstens een derde van de keren dat je een tegenligger had die moest stoppen, diegene gewoon doorreed. Ik vraag me dan ook altijd af of het dan niet veiliger was geweest om geen wegversmalling te maken, want blijkbaar is die vrij onduidelijk...

Door Tweakers user martijnnos, zondag 3 oktober 2010 16:17

Herko_ter_Horst schreef op zondag 03 oktober 2010 @ 11:30:
[...]

Nee, jij zit fout. In de RVV staat overal dat een bestuurder voorrang moet verlenen aan andere bestuurders. Er staat nergens dat die andere bestuurder voorrang mag nemen, of zelfs maar dat hij daar recht op heeft. Er staan alleen maar plichten in de RVV, geen rechten. Het gaat maar één kant op: voorrang moet je krijgen, niet nemen.
Ja dus die persoon komt zijn plicht niet na waardoor jij de fout in zou kunnen gaan en dat zou dus alleen jou fout zijn.

Verder ben ik het met iedereen eens dat wanneer je zoiets ziet dat je dan toch maar even wacht, maar om gelijk te zeggen dat jij dan fout bent. Je zit hoogstens beide slecht opteletten (met mogelijke zeer ernstige gevolgen).

Net als al die mensen die veel te druk zijn met vanalles en nog wat in de auto.

En ik rijd zelf het liefst zo snel mogelijk van A naar B maar het is wel de bedoeling dat je gewoon compleet thuis komt en je mede weggebruikers ook uiteraad.

[Reactie gewijzigd op zondag 3 oktober 2010 16:18]


Door Tweakers user Picaroon, zondag 3 oktober 2010 16:47

Ik weet niet of het al gezegd is, maar voorrang HEB je niet. Voorrang moet je KRIJGEN.

Door Tweakers user Pixeltje, zondag 3 oktober 2010 17:01

[quite]Moest ik met een wagen in minder goede staat rondgereden hebben (die ook van mij was), ik had hem de ruimte absoluut niet gegeven, Laat hem maar op mij inrijden, benieuwd of hij dan ooit nog de wegpiraat uithangt.[/quote]

Begrijp je frustratie, dat is namelijk ook meestal mijn reactie bij zoiets, maar het is natuurlijk wel erg onverstandig.. straks lig jij in de kreukels, en krijg je misschien een nieuwe auto van de verzekering maar kun je er nooit meer in rijden. Beter is in dit geval voor je eigen veiligheid te kiezen, dat soort idioten rijden zich nog weleens vast op een vrachtwagen of tunnelwandje.

Door Tweakers user Herko_ter_Horst, zondag 3 oktober 2010 18:35

martijnnos schreef op zondag 03 oktober 2010 @ 16:17:
[...]
Ja dus die persoon komt zijn plicht niet na waardoor jij de fout in zou kunnen gaan en dat zou dus alleen jou fout zijn.

Verder ben ik het met iedereen eens dat wanneer je zoiets ziet dat je dan toch maar even wacht, maar om gelijk te zeggen dat jij dan fout bent. Je zit hoogstens beide slecht opteletten (met mogelijke zeer ernstige gevolgen).
Ik zeg toch nergens dat de fout dan alleen bij jou ligt? Natuurlijk is degene die geen voorrang verleent fout. Maar je bent zelf ook fout als je voorrang neemt waar het niet kan. Je hebt er namelijk geen recht op. Stel, jij komt van rechts en je raakt een auto die van links komt in de zijkant. Dan ben jij fout, ook al heeft diegene jou geen voorrang verleend.
En ik rijd zelf het liefst zo snel mogelijk van A naar B maar het is wel de bedoeling dat je gewoon compleet thuis komt en je mede weggebruikers ook uiteraad.
Dat lijkt me inderdaad veruit het belangrijkste :)

[Reactie gewijzigd op zondag 3 oktober 2010 18:36]


Door Tweakers user CodeCaster, maandag 4 oktober 2010 09:03

veldmuis schreef op zaterdag 02 oktober 2010 @ 21:16:
Geef jezelf op voor een cursus defensief rijden en een cursus Nederlands.
Vooral dat tweede.

Door Tweakers user Spesh, maandag 4 oktober 2010 22:22

Was het een vrouw?

Door Tweakers user KaWaReZ, dinsdag 5 oktober 2010 01:56

na de eerste paar posts en zo random wat gelezen te hebben...

ga eens motorrijden in de steden, dan zullen zulke voorvalletjes als in de openingspost dagelijkse kost zijn.


Nadeel van een ongeval willen vermijden is dat JIJ altijd met de gebakken peren zit, want de tegenpartij rijdt in vrijwel alle gevallen gewoon door. (Been there done that, emptied my pockets).
volgende keer als ik moet kiezen tussen voertuig of object mik ik gewoon op de bestuurdersstoel :)


edit: toen ik de topictitel voorbij zag komen dacht ik in eerste instantie dat je mij hebt zien rijden :+

[Reactie gewijzigd op dinsdag 5 oktober 2010 01:57]


Door Tweakers user Brummetje, dinsdag 5 oktober 2010 12:45

KaWaReZ schreef op dinsdag 05 oktober 2010 @ 01:56:
na de eerste paar posts en zo random wat gelezen te hebben...

ga eens motorrijden in de steden, dan zullen zulke voorvalletjes als in de openingspost dagelijkse kost zijn.


Nadeel van een ongeval willen vermijden is dat JIJ altijd met de gebakken peren zit, want de tegenpartij rijdt in vrijwel alle gevallen gewoon door. (Been there done that, emptied my pockets).
volgende keer als ik moet kiezen tussen voertuig of object mik ik gewoon op de bestuurdersstoel :)


edit: toen ik de topictitel voorbij zag komen dacht ik in eerste instantie dat je mij hebt zien rijden :+
Weet niet of je daar zo trost op moet zijn dat jij die weg piraat had kunnen zijn..

Ontopic: Heb al zo vaak mensen gehad waarvan ik het idee had waar ben je mee bezig... hier in de wijk ook.. nieuwe rotonde met een grote bult zand zodat je er niet meer over heen kan kijken en je wel moet remmen.... Kom ik daar paar dagen terug aanrijden gaat er gewoon iemand met ze 4x4 even keihard over heen......

Afgelopen zondag... kom ik bij een rotonde aanrijden.. staat er een auto stil bij de oprit (om maar even zo te noemen) van de andere weghelft waar hun er rechtdoor op moeten... dus ik zat al van wat is die nou aan het doen... dus ik rij gewoon verder (rechtdoor)... dus kijk ik in me spiegel, is die gewoon aan het keren i.p.v. gewoon een keer rond te rijden en dan er af te gaan...

Er zijn dus genoeg mensen waar je soms over twijfelt of ze wel op de weg mogen :P

Reageren is niet meer mogelijk