(lege) zakken gerold

Door Blokker_1999 op dinsdag 5 mei 2015 19:22 - Reacties (25)
Categorie: Persoonlijk, Views: 8.163

Deze ochtend nam ik per toeval de trein over Antwerpen. In principe heb ik een rechtstreekse trein, maar eenmaal op het perron merkte ik dat ik onder andere mijn treinkaart niet bijhad en ben ik snel even naar huis gelopen om mijn vergeten spullen te halen. Een trein later genomen en dat betekend dus omrijden over Antwerpen.

Daar stond ik dan op spoor 9 te Berchem te wachten op mijn aansluiting. Toen deze binnenkwam zette ik een kleine stap achteruit (doe ik wel vaker uit gewoonte, ook al sta ik ver genoeg van de perronrand) en ik botste tegen iemand die achter mij stond.


Afbeelding ter illustratie

Deze man verontschuldigde zich op een nette manier, draaide zich om en maakte dat hij weg was, omdat ik mijn aansluiting niet wenste te missen wandelde ik onmiddelijk naar de trein en bij het instappen realiseerde ik mij ineens wat deze man aan het proberen was. Op dat moment was het natuurlijk al te laat en was ik hem al uit het oog verloren.

Toen ik eenmaal neerzat en mijn rugzak eens goed bekeek merkte ik inderdaad dat 3 van de kleinere zijvakken open stonden. De kans dat van alle 3 de ritssluiting niet gesloten Is, lijkt mij relatief klein. Gelukkig bewaar ik in die compartimenten over het algemeen niets. Maar ik besefte op dat moment nog eens hoe snel het allemaal gaat en hoe goed deze mensen hun 'vak' kennen. Zonder dat je zelf iets merkt zitten zij met hun handen in uw tas of zakken. Had deze man geprobeerd mijn portefeuille te stelen dan had ik het zeker wel gevoeld.

En toch spijtig dat ik niet onmiddelijk doorhad wat er gebeurde maar dat het enkele seconden duurde voor ik het doorhad. Anders had ik eens kunnen proberen hem zelf staande te houden en was hij gaan lopen had ik eindelijk eens kunnen roepen in het openbaar "houd de dief!".

Volgende: DNSSEC en Google open DNS 12-'15 DNSSEC en Google open DNS
Volgende: Argh PostNL!! 03-'15 Argh PostNL!!

Reacties


Door Tweakers user TommieW, dinsdag 5 mei 2015 19:40

Toen ik in Maleisië op vakantie was, had ik een halve rol toiletpapier in m'n kontzak. Voor het geval dat. In een drukke straat voelde ik wat bij m'n kont, wat toen niets leek. Achteraf leek het er toch sterk op dat iemand mijn "dikke portomonnee" wilde jatten. Die zou ook wel teleurgesteld zijn. :+

Maar wel een goed puntje om op te letten, aangezien ik zelf vaak met het OV ga.

Door Tweakers user Silent7, dinsdag 5 mei 2015 20:10

zo verrot zeg.
NIet alleen was hij dus profi en snel, maar dat iemand je zo kan naderen zonder dat je het door hebt is ook verrassend.

Door Tweakers user Comgenie, dinsdag 5 mei 2015 21:31

Daarom bewaar ik nooit wat in mijn kontzak. Gebruik ik zelden een rugzak (als ik hem gebruik let ik goed op de omgeving) en gebruik ik mijn mobiele telefoon zelden in het openbaar (en al helemaal niet op locaties waar mr. dief het makkelijk uit mijn handen kan pakken en weg kan rennen).
Ook helpt het om de openingen op tassen die je hebt op een vervelende manier vast te knopen (Mijn rugtas heeft touwtjes aan de ritssluitingen die ik door elkaar kan knopen). Zorgt ervoor dat iemand niet snel iets kan openen en pakken. Ook loop ik op straat (zeker als het druk is en ik geen tas bij me heb) met mijn handen in mijn voor-broekzakken, zodat ik altijd mijn bezittingen voel. Heb bijna nooit contant geld bij me en pasjes kan ik altijd snel laten blokkeren. Voor vakanties reis ik vaak met een kleine schoudertas die ik voor me kan houden met mijn hand erop. Ook deze is niet binnen makkelijk een paar tellen te openen.

Helaas dat dit soort dingen nodig zijn, maar het voorkomt dat je een makkelijk doelwit bent. En natuurlijk heb je nog steeds pech als er ineens 3 mensen om je heen staan met een groot mes.

Door Tweakers user leto001, woensdag 6 mei 2015 00:12

Ik doe al die dingen niet, leef ook gewoon en ga op vakantie. Resultaat : geen stress en nog nooit gerold.

Door Tweakers user mysterieworld, woensdag 6 mei 2015 03:23

gewoon een kaartje erin stoppen, pas op deze rugzak is al foieert en bestolen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 mei 2015 03:23]


Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 6 mei 2015 07:31

mysterieworld schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 03:23:
gewoon een kaartje erin stoppen, pas op deze rugzak is al foieert en bestolen.
:D

Door Tweakers user TIGER79, woensdag 6 mei 2015 08:46

Voor vakanties reis ik vaak met een kleine schoudertas die ik voor me kan houden met mijn hand erop.
Oftewel meteen prijsgeven waar de kostbaarheden zitten... Dat doe je ook met een portemonnee, daarvan weten de zakkenrollers ook meteen dat ze daat moeten zijn, alleen de suprise-effect is weg als je het zo overduidelijk prijsgeeft....
Om eerlijk te zijn ga ik elk jaar naar toeristische trekpleisters en dit alweer een jaartje of 25 met gewoon mijn portemonnee in mijn broekzak en ben nog nooit bestolen...

Door Tweakers user Cerius, woensdag 6 mei 2015 09:10

Volgende keer muizenvallen in de zakken doen, mocht het dan nog eens gebeuren dan heb je meteen de dader 'gemarkeerd' en een stukje leedvermaak :D }>

Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 6 mei 2015 09:59

Een muizenval is wellicht ietswat onpraktisch maar een electronische versie moet kunnen. Zo'n electrische vliegenmepper zou een prima uitgangspunt kunnen zijn. }>

Door Tweakers user Falcon, woensdag 6 mei 2015 11:19

^^ Het moment dat je weer weet dat je op Tweakers zit ;)

Door Tweakers user egelalexander, woensdag 6 mei 2015 11:43

In Rotterdam bij Zuidplein heeft een zakkenroller ook wel eens mijn moeder proberen te zakkenrollen. Dat deden ze dan op de roltrap. Gelukkig had ze diepe jaszakken en schrok ze en greep ze naar haar portemonnee die in haar jas zat. Dit was net op tijd en hiervan schrok de zakkenroller ook en die maakte dat hij weg was daarna. He is heel naar om in 1 klap al je pasjes kwijt te zijn, vroeger ook wel eens met het stappen mijn portemonnee gestolen.. mja dat kwam dan omdat je iets te diep in het glaasje had gekeken en je het niet echt merkte.. :+

In ieder geval gelukkig dat ze niets hebben gestolen. Het beste kan je de belangrijke papieren altijd in een buideltasje doen. Hier onder een voorbeeld. Die kun je gewoon onder je jas doen. Niemand die er bij kan zonder dat je het in de gaten hebt. :)

http://nl.aliexpress.com/...Bag-Agent/1920303830.html

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 mei 2015 11:52]


Door Tweakers user Heli0s, woensdag 6 mei 2015 12:53

Op de terugweg van een weekendje Brussel had ik mijn Camera tas in het bagage compartiment boven me hoofd geleg, maar wel de buikriem vastegmaakt aan het rek. Net voordat de trein weg wou rijden kwam er iemand langs die de tas perbeerde te stelen. Gelukkig zat hij dus vast, anders was het allemaal weg geweest.

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 6 mei 2015 12:58

Das een veel voorkomende truc, zeker in drukke treinen waar veel bagage op die rekken beland. De dieven nemen gewoon de "verkeerde" tas per ongeluk mee.

Door Tweakers user O88088, woensdag 6 mei 2015 13:18

Ik had in Parijs eens last van irritante mannen, ik dacht dat ze een andere scam (petitie scam) probeerden te doen, maar toen ik van ze af was (ze waren ook nogal opdringerig) hing m'n portemonnee half uit m'n broekzak. Gelukkig had ik hem aan m'n broek vastgemaakt want anders was ik hem kwijt geweest.


Door Tweakers user NightFox89, woensdag 6 mei 2015 14:05

Een goedezakkenroller jat je bril van je kop zonder dat je er ergen in hebt (al vaker gezien bij shows). Veel mensen denken dat het wel zullen merken wanneer hun portemonee gerolt wordt, maar in de praktijk kom je er bijna altijd te laat achter. Die weten zo goed hoe ze je moeten afleiden e.d.

Zelf heb ik een dikke beurs, veel kleingeld + hoop passen. Die voel ik ook echt wel in mijn binnenzak. Maar ook ik ben me er goed van bewust dat ze die kunnen rollen zónder dat ik het zal merken.

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 6 mei 2015 14:13

Maar dan moet men je inderdaad met iets afleiden, en op dat moment word ik sowieso al een stuk waakzamer voor mijn persoonlijke bezittingen. In dit geval gebeurde het dus zeer onopvallend. Voor zover ik gezien heb was de man alleen.

Door Tweakers user Atomic2005, woensdag 6 mei 2015 15:09

Ook altijd uitkijken in de trein als er op het raam word geklopt als de trein stil staat bij een station.

Dat is een goed moment dat iemand _in_ de trein je besteeld.

Door Tweakers user DinoBe, woensdag 6 mei 2015 15:56

1 keer bijna gerold in de metro in Parijs. Zo een groepje verkopers met imitatiehorloges en andere prullen leidden me af en namen mijn arm om er dan een reeks horloges op te presenteren. Tegelijk ging er andere hand naar mijn broekzak om mijn portefeuille te proberen jatten. Helaas zat ze daar niet en hadden ze niets mee...

Er zijn toch methodes zat om je te beveiligen tegen zakkenrollen:
- laat nooit je portefeuille zien
- betaal met los geld dat in je broekzak zit (een klein bedrag dat voldoende is om de onkosten van 1 dag te dekken (treinticket, toegangsticket, eten, ....)
- verdeel het geld over je zakken
- steek niet alle geld / waardepapieren samen
- neem een kopie van je belangrijkste papieren en laat het origineel in de kluis op hotel
- neem een kopie van je belangrijkste papieren in upload die naar GoogleDrive / Dropbox / je eigen mail account. In geval van problemen kan je naar een internetcafe gaan en een kopietje printen
- draag een speciale broeksriem waar je geld kan in steken
- verdeel belangrijke papieren / bankkaarten over meerdere personen. Als 1 iemand bestolen wordt zit je niet direct zonder geld of bankkaart...

Al zijn heel wat van deze tips niet echt van toepassing in het dagelijkse woon-werk verkeer

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 mei 2015 15:59]


Door Tweakers user Hkuit, woensdag 6 mei 2015 18:38

Zo is ooit mijn Psion 3 gerold op Amsterdam Amstel, bij een overstap vanaf Schiphol. Zware tas, dus rugzakje op mijn rug. Pas thuis merkte ik dat 'ie weg was.
Wie weet nog wat een Psion 3 is 😉?

Door Tweakers user samcool55, woensdag 6 mei 2015 22:01

Heb uit angst daarvan de rare gewoonte gekregen om (als ik rechtsta toch) zo veel mogelijk proberen te vermijden om stil te staan. Niet dat er veel gestolen kan worden. In de kleinste zakjes zitten een perforator en wat kleine sleutelhangertjes, zonder sleutels. In de rest wat boterhammen en schoolboeken, niets waardevols dus. Op mijn grafisch rekenmachine na, maar die zit altijd helemaal onderaan met nog wat rommel er bovenop.
Alles dat belangrijk is, zit altijd in mijn jaszak vooraan gesloten met een rits. Ze mogen misschien wel goed zijn, maar ik kan me geen betere plek bedenken :D

Door Tweakers user rty, woensdag 6 mei 2015 22:50

Gelukkig nog nooit meegemaakt. Maar ik zit er nu toch over te denken om een aantal electronische muizenvallen te gebruiken, een GPS tracker en sirene voor je portemonnee en een camera die de rugzak in de gaten houdt.

Door Tweakers user leto001, donderdag 7 mei 2015 00:10

[url url="http://blokker.tweakblogs.net/blog/11749/(lege)-zakken-gerold#r_164811" external=0]Hkuit schreef op woensdag 06 mei 2015 @
Wie weet nog wat een Psion 3 is 😉?
Yep. Zelfs nog gehad, daarna ook nog de 5. Op de 5mx kon je dacht ik de eerste versies van wat nu TomTom heet draaien. Kabel naar je Nokia om te internetten op 9600bps :-)

Door Tweakers user leto001, donderdag 7 mei 2015 00:11

[url url="http://blokker.tweakblogs.net/blog/11749/(lege)-zakken-gerold#r_164811" external=0]Hkuit schreef op woensdag 06 mei 2015 @
Wie weet nog wat een Psion 3 is 😉?
Yep. Zelfs nog gehad, daarna ook nog de 5. Op de 5mx kon je dacht ik de eerste versies van wat nu TomTom heet draaien. Kabel naar je Nokia om te internetten op 9600bps :-)

Door Tweakers user mikenuun, vrijdag 8 mei 2015 13:41

Ik draag eigenlijk mijn portomonee altijd aan de voorkant,
Dus niks in de kontzakken.

Scheelt ook :)

Reageren is niet meer mogelijk