Argh PostNL!!

Door Blokker_1999 op vrijdag 6 maart 2015 12:24 - Reacties (46)
Categorie: /var, Views: 12.157

Enkele weken terug had ik van tweaker HardwareJunk enkele latjes RAM geheugen en een harde schijf overgenomen. Daar de afstand (een 200km) iets te ver was gegeven de waarde en het gewicht van het overgenomen goed was de keuze voor verzending via de post snel gemaakt. Het pakketje werd aangetekend + verzekerd verstuurd.

Ondanks dat ik in Vlaanderen woon, doet PostNL de bezorging van postpakketten hier zelf (weet ik uit ervaring). Groot was mijn verbazing dan ook toen ik op een avond thuis kwam en het pakket gewoon aan mijn voordeur op de railing zag liggen. Duidelijk in het zicht zodat elke geïnteresseerde het zou kunnen meenemen. En dit terwijl er voor aflevering een handtekening vereist was :( .Spijtig genoeg is dit niet de eerste keer dat ik het meemaak. En heb ook al 1 keer meegemaakt dat een pakket dat onzorgvuldig werd achtergelaten ook effectief verdwenen was. Daar sta je dan. Aangetekend verzonden, de koerier tekent zelf en dan mag jij gaan aantonen dat het niet geleverd was.

Een week geleden heb ik een bestelling geplaatst bij een Chinese webshop. Ik kreeg bij die webshop meerdere verzendopties aangeboden waaronder gratis verzenden via EMS of afhandeling via verschillende koerierdiensten. Ik kruis hier aan dat ik verzending wens via DHL en die 2 euro extra voor verzekering neem ik er ook maar bij.

Nu zijn we een week later en krijg ik vandaag melding dat mijn bestelling verzonden is met … PostNL. Had ik dat vooraf geweten had ik mijn bestelling niet eens geplaatst bij deze webshop. Te meer daar ik expliciet voor DHL heb gekozen. Wanneer DHL langskomt en ik ben niet thuis laten ze bericht en moet ik zelf actie ondernemen. Ik kan zelfs diezelfde avond nog naar het dichtstbijzijnde depot rijden om het te gaan ophalen. Dat was de eenvoud waarvoor ik had gekozen. Ik had ook voor verzending via een aangetekend postpakket kunnen kiezen. Dan had in principe bpost het hier kunnen afleveren. En ook zij nemen het mee terug naar het postkantoor wanneer ik niet thuis ben (en als werkende single ben ik 5 werkdagen op rij niet thuis). En dan komt men af met PostNL, de dienst die mijn pakketten, ondanks de benodigde handtekening, altijd gewoon aan de deur afzet alsof er niets aan de hand is en alsof we hier in Canada wonen.

Volgende: (lege) zakken gerold 05-'15 (lege) zakken gerold
Volgende: [CBA] Crazy Big Adventure 10-'14 [CBA] Crazy Big Adventure

Reacties


Door Tweakers user Royeboi, vrijdag 6 maart 2015 12:30

Wel eens aan gedacht om de bezorger hier eens op aan te spreken of PostNL hierover te contacten? ;)

Door Tweakers user Kaasplank, vrijdag 6 maart 2015 12:33

lekker klagen op een blog zodat postNL het niet leest en er niets gaat veranderen

Ik twitter tegenwoordig al mijn ergernissen. Wordt verbazingwekkend goed opgepakt door veel bedrijven.

Door Tweakers user Erwin, vrijdag 6 maart 2015 12:36

Ik heb eigenlijk hetzelfde maar dan met DHL. Dat is nu al enkele keren voorgekomen en maandag was voor mij de maat vol. Constructief heb ik de situatie aangegeven bij DHL en die hebben op hun beurt aangegeven dat ze deze bezorger een tik op de vingers gaan geven. Ben benieuwd...

De PostNL bezorger is echter een zeer competente koerier, alles netjes en correct, vriendelijk en innovatief als je eens niet thuis bent (rijdt ie onderweg naar huis 's avonds nog een keer langs haha). Die ging de week voor kerst dan ook met een welverdiende fles rode wijn naar huis na zijn laatste stop bij ons.

edit; bestellen bij webshops die DHL of GLS aanbieden sla ik ook over.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 maart 2015 12:38]


Door Tweakers user NightFox89, vrijdag 6 maart 2015 12:39

Bellen, vragen waar het pakketje is gebleven en doen alsof het verdwenen is. Jij hebt immers nergens voor getekend, laat PostNL maar eens bewijzen dat het is afgeleverd. Dan krijgt de betreffende bezorger vanzelf op zijn flikker.

Door Tweakers user rohaantje, vrijdag 6 maart 2015 12:47

Nooit problemen met postnl.
De postbode weet hoe het werkt bij ons thuis.
Snoepje voor de hond en er is altijd wel iemand thuis.
Geen pakketje de verwaarloosd wordt achter gelaten.

Ik denk dat je gewoon pech hebt met je bezorgen van post nl

Door Tweakers user mvdam, vrijdag 6 maart 2015 12:51

Hier ook nooit problemen met PostNL, onze bezorger weet hoe het werkt, zijn we niet thuis, dan mag hij het rustig in de achtertuin ergens droog neerzetten :)

Heb je al contact gehad met PostNL op enige wijze hierover? :)

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 6 maart 2015 12:52

Kaasplank schreef op vrijdag 06 maart 2015 @ 12:33:
lekker klagen op een blog zodat postNL het niet leest en er niets gaat veranderen

Ik twitter tegenwoordig al mijn ergernissen. Wordt verbazingwekkend goed opgepakt door veel bedrijven.
De verzender heeft hierover klacht ingediend bij PostNL (hij is ook de klant, niet ik). Maar denk je nu echt dat postbedrijven daar wakker van liggen? Je krijgt dan excuses en tenzij ze merken dat 1 bepaalde chauffeur veel klachten krijgt zal er voor de rest niet veel mee gebeuren. Vele mensen nemen niet eens de moeite om te klagen.

Ik vermoed dat het grote probleem bestaat in het feit dat PostNL hier geen depot in de buurt heeft en de chauffeurs in onze streek vanuit Nederland vertrekken (zitten nu ook weer niet zo ver van de NL grens) waardoor men minder snel het pakket weer zal meenemen.

Indien men de pakketten, net als de briefpost, terug via bpost zou laten bezorgen, dan zou dit probleem niet bestaan. Maar deze methode is natuurlijk goedkoper. Daarnaast werken ook steeds meer belgische webshops met PostNL omdat zij ook leveringen op zaterdag en zondag bij de klant doen, iets waar bpost dan weer wat van kan leren.

Door Tweakers user br men, vrijdag 6 maart 2015 13:19

Blokker_1999 schreef op vrijdag 06 maart 2015 @ 12:52:
[...]
De verzender heeft hierover klacht ingediend bij PostNL (hij is ook de klant, niet ik). Maar denk je nu echt dat postbedrijven daar wakker van liggen? Je krijgt dan excuses en tenzij ze merken dat 1 bepaalde chauffeur veel klachten krijgt zal er voor de rest niet veel mee gebeuren. Vele mensen nemen niet eens de moeite om te klagen.
Ik had vroeger een lastige pakket bezorger.
Meerdere problemen mee gehad, meerdere malen via de winkel klacht bij het post bedrijf gedaan. Winkels gaven mij vaak verzend kosten terug aangezien je betaald voor een goede levering en dus niet betaald om een pakket buiten in de regen voor je voordeur te krijgen.
Na enkele problemen kwam er spontaan een nieuwe bezorger bij ons in de straat. Deze zijn we heel te vreden over.

Dus het zou misschien toch kunnen helpen om wel te gaan klagen.

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 6 maart 2015 13:37

Ik meld het aan de verkopende partij. Dat is degene die betaald voor de dienstverlening van de bezorging. Heb zelfs ooit een koeriersbedrijf gehad die mij expliciet melde dat mijn klacht niet aanvaard kon worden net omdat het de verzendende kant is en niet de ontvangende kant die klant is bij dat bedrijf.

En in dit geval heeft hij het dus doorgespeeld aan PostNL. Ben benieuwd naar mijn volgend pakket.

Door Tweakers user himlims_, vrijdag 6 maart 2015 14:10

Royeboi schreef op vrijdag 06 maart 2015 @ 12:30:
Wel eens aan gedacht om de bezorger hier eens op aan te spreken of PostNL hierover te contacten? ;)
dat heeft 0 effect

ik bestel niets meer waarvan ik weet dat via PostPrutsersNL verstuurd wordt, heb al vaak dat soort actie gezien:
- aangetekende zending (playstaiton 3) gewoon bij de buren afgeleverd!!!
- zendingen kwijt geraakt (rma Playstation 4!!)
- zending IN brievenbus gefrot (zoals hierboven)
- zending buiten bij de deur neergezet (fucking prachtwijk waar ik woon)
- binnen 2sec. na aanbellen alweer vertrokken van voordeur
- zending bij verkeerd adres afgeleverd
- pakketjes kwijt (tich keer)
etc. etc.

amateurs zijn het!!
5x klacht brief
101 x bellen

0 effect
je krijgt niets geregeld daar NOOOOIT MEER

https://www.facebook.com/PostNL?fref=ts staat helemaal kets vol met klachten en gedupeerde consumenten - begrijp werkelijk waar niet waarom zon belangrijk onderdeel geprivatiseerd is

zie ook: http://gathering.tweakers.net/forum/find?keyword=postnl

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 maart 2015 14:13]


Door Tweakers user EricBruggema, vrijdag 6 maart 2015 14:25

Tijd voor een cameratje voor je deur, zodat je het kan vastleggen en aan PostNL kunt voorleggen. Geen idee of ze hier ontslag op staande voet voor krijgen maar zeker een stevig gesprek!!

Oh en een brief op je deur wil ook nog wel eens helpen... :D

Door Tweakers user fluffy1, vrijdag 6 maart 2015 15:07

Over het algemeen ben ik wel tevreden over PostNL hier. Ik heb zelf al eens gesproken gehad met de man die hier de pakketjes bezorgt, en hij weet ook bij welke buren hij terecht kan als ik eens niet thuis ben. Meestal laat hij ook een berichtje achter waar hij heeft afgeleverd (al is ie het wel al eens vergeten).

Het is tot nu to maar 1 keer voorgevallen dat ik problemen had postNL.
Mijn pakketje werd door een of andere reden halverwege de rit retour gestuurd omdat ik het pakket zou geweigerd hebben, terwijl het volgens de track&trace niet eens over de belgisch-nederlandse grens was geraakt.
Hierdoor wilde ik toen naar hen bellen, maar bleek dat die leeglopers alleen een 0900 nummer hebben voor consumenten. Die kan je dus niet bereiken vanuit vlaanderen.

Uiteindelijk heeft de webshop het pakketje gewoon opnieuw verstuurd. Geen idee wat voor een stunt PostNL had uitgehaald bij de eerste zending.

Als hier iemand een telefoonnummer weet waar je als consument bij PostNL terecht komt vanuit het buitenland, dan zou ik dat graag ook weten voor in de toekomst. :-)
Nu ja, als de boel eens echt uit de hand moet lopen, kan ik altijd even de grens over wandelen naar de dichtsbijzijnde PostNL balie in de lokale AH.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 maart 2015 15:08]


Door Tweakers user Soldaatje, vrijdag 6 maart 2015 15:30

In omgeving Leiden loopt ook een postbode rond die een pakje waar handtekening voor nodig was gewoon bij de buren aflevert, niet eens het goede huis probeert en de buurman tekent er ook nog voor, resultaat: waar blijft het pakje?
Het is dat er maar een paspoort met US visum in zat want anders waren we wel boos geworden.
Natuurlijk is er wel een klacht ingediend, telefonisch dan tenminste. :)
Mijn eigen postbode bezorgt sowieso niet aan de deur, de bewoners van de appartementen mogen zelf hun pakjes ophalen bij de ingang beneden, maar daar kan ik nog wel mee leven.

Door Tweakers user Soldaatje, vrijdag 6 maart 2015 15:32

Trouwens als je PostNL zat bent probeer eens een andere bezorger!
http://www.z24.nl/geld/pa...dit-zijn-je-opties-542588

Door Tweakers user Luuk1983, vrijdag 6 maart 2015 15:55

fluffy1 schreef op vrijdag 06 maart 2015 @ 15:07:
Als hier iemand een telefoonnummer weet waar je als consument bij PostNL terecht komt vanuit het buitenland, dan zou ik dat graag ook weten voor in de toekomst. :-)
Je kan dit proberen: https://www.0900alternatieven.nl/PostNL. Vaak zit er achter een 0900-nummer een gewoon nummer. Geen idee of het werkt of dat het het goede nummer is, maar je kan het proberen he :)

Door Tweakers user ksborg, vrijdag 6 maart 2015 16:08

Ik heb dit ook gehad. Postbezorger liet pakketten gewoon achter onder het afdak. Na 4 klachten stopte dit. Volhouden dus :+. Maar het is ergerlijk dat het überhaupt nodig is om hier zoveel moeite voor te moeten doen.

Het zal vast iets te maken hebben met de betaling van hun personeel. Iets met peanuts en monkeys.

Door Tweakers user Damic, vrijdag 6 maart 2015 16:12

PostNL heft een depot in Mechelen staan ;) en ja de bezorgers zijn soms eikels. Iets over de poort gooien terwijl het aangetekend is en BREEKBAAR (doos lag 3m verder dan de poort en poort is 2m50 hoog), goed klagen is het enigste dat je kan doen.

Door Tweakers user crowke, vrijdag 6 maart 2015 16:38

De bezorgers van PostNL in België zijn zelfstandigen die betaald worden per pakje. Die hebben er alle belang bij om zo snel mogelijk zo veel mogelijk pakjes af te leveren. Zolang er geen klachten komen doen ze gewoon verder.

Door Tweakers user onok, vrijdag 6 maart 2015 16:47

Ik heb nog nooit problemen gehad met pakketbezorging. Ik heb sinds ik hier woon al meer dan 100 pakketjes in ontvangst genomen (verschillende bezorgers) maar er is nog nooit wat fout gegaan.

Door Tweakers user O88088, vrijdag 6 maart 2015 16:51

Hier nooit problemen met PostNL. De gewone postbode is lief en de pakjesbezorger is ook een aardige man. En als ik niet thuis ben dan bezorgt hij het een stukje verder bij m'n moeder.

Door Tweakers user T-Forever, vrijdag 6 maart 2015 17:01

Staat de buurman buiten geven ze het gelijk aan hem af, in plaats eerst bij mij aan te bellen.
Ook wel eens pakjes met een waarde van 1000+ euros bij overburen afgegeven, en dat de buurman of de bezorger mijn handtekening vervalst had.

Ik snap nog steeds niet dat er meer in de avonduren word gewerkt met pakjes bezorging, als je op den duur weet dat op een adres werkende wonen, zet je dat in je DB en bewaar je die voor de avond bezorging. Scheelt ze een paar keer aanbellen en papiertjes schrijven.

Natuurlijk is het niet leuk om in de avonduren te werken, maar dan verdienen ze wel meer per uur. (of hetzelfde geld in minder werken)

Ik heb zelf veel slechte ervaring met postnl, DHL daarintegen ben ik bij mij in de buurt zeer over te spreken, moet ik er wel bij zeggen dat de aantal verschillende koppen van bezorgers erg groot is, is het zo'n leuk werk?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 maart 2015 17:03]


Door Tweakers user kl570, vrijdag 6 maart 2015 18:07

Bestellingen uit China via PostNL (naar België) worden wel geleverd door bPost, net zoals andere "Air Mail" pakketjes vanuit China. Daar hoef je dus geen schrik voor te hebben (al haalt bPost ook wel eens gekke toeren uit).

Door Tweakers user triflip, vrijdag 6 maart 2015 18:34

PostNL is ook in mijn wijk belabberd met pakket bezorging maar ook bezorging van reguliere post. Regelmatig mogen mijn buurman en ik post ruilen.

Klachten indienen levert weinig op helaas.

Door Tweakers user indigo79, vrijdag 6 maart 2015 20:41

Ik neem (met bureau aan huis) regelmatig pakketjes aan voor onze buurman. Ik steek dan zelf altijd even een briefje in z'n brievenbus, want dat doen de PostNL mannen (in tegenstelling tot DHL) niet.

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 6 maart 2015 21:12

kl570 schreef op vrijdag 06 maart 2015 @ 18:07:
Bestellingen uit China via PostNL (naar België) worden wel geleverd door bPost, net zoals andere "Air Mail" pakketjes vanuit China. Daar hoef je dus geen schrik voor te hebben (al haalt bPost ook wel eens gekke toeren uit).
Ik geloof dat de laatste keer het effectief PostNL was aan mijn deur in dit geval.

UPS probeer ik trouwens ook te vermijden. Die hebben mij 2x voor niets naar Brussel laten komen. 2 keer had ik aangegeven dat ik mijn pakket op hun depot ging komen halen. Toen ik de volgende dag daar stond was het pakket daar niet aanwezig. 1x zat het in een sorteercentrum in Duitsland, en 1x stond de koerier ermee aan mijn deur op het tijdstip dat ik in Brussel zat om het op te halen. Sindsdien wacht ik bij hen op bevestiging dat het pakket ook effectief bij hen ligt ipv de voorspelling dat ik het vanaf die datum kan afhalen.

Door Tweakers user Sterk1, vrijdag 6 maart 2015 21:44

Ik heb juist last van het omgekeerde.
Ik heb onze postNL bezorgster gevraagd om de pakketjes net als vroeger in onze zeer grote brievenbus te leggen of in de schuur te leggen. Zij gaf aan dat dat helaas sinds enige tijd niet meer mag en ze de pakketjes persoonlijk moet overhandigen. Ze wil haar baan niet op het spel zetten.
Wel jammer.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 maart 2015 21:44]


Door Tweakers user WhiteDog, zaterdag 7 maart 2015 10:28

Ik laat alles op het werk afleveren. Altijd iemand aanwezig en bij bedrijven durven bezorgers zo geen stunts uithalen.

Zou ook liever zien dat je bij elk koerierbedrijf kon aanduiden welke dag je thuis bent en een optie om je pakket van de eerste keer bij een winkel in de buurt te droppen.

Door Tweakers user THWIT, zaterdag 7 maart 2015 11:11

Klagen helpt echt!! Zelf postnl bellen en een klacht indienen, volgende dag werd desbetreffende bezorger naar mijn huis gestuurd om persoonlijke excuses aan te bieden en persoonlijke afspraken te maken over hoe hij voortaan de pakketjes levert. Tegenwoordig daardoor goed contact met de bezorger.

Top service, het bestaat dus echt

Door Tweakers user Hardware Junk, zaterdag 7 maart 2015 13:23

Mooie link voor in de afhandeling van de schadeclaim :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 7 maart 2015 13:23]


Door Tweakers user Hardware Junk, zaterdag 7 maart 2015 13:23

THWIT schreef op zaterdag 07 maart 2015 @ 11:11:
Klagen helpt echt!! Zelf postnl bellen en een klacht indienen, volgende dag werd desbetreffende bezorger naar mijn huis gestuurd om persoonlijke excuses aan te bieden en persoonlijke afspraken te maken over hoe hij voortaan de pakketjes levert. Tegenwoordig daardoor goed contact met de bezorger.

Top service, het bestaat dus echt
Ik heb voor mijn deur ervaren hoe een doos met een dure server erin letterlijk uit het busje werd gekieperd. Er werd mij gevraagt mee te helpen, stond op mijn blote voeten. Ze wilde niet wachten totdat ik sokken had gepakt. De dure server aan gruzelementen. Schadeclaim afgewezen wegens te weinig bewijs. Ik had het moeten filmen. Voorts wel de PostNL pakketbezorgster op non actief gezet. Achter de schermen geven ze het wel toe, maar een verzekerd pakketje stuk maken en dát vergoeden. Ho maar.

Maar zo ben ik meer gevallen tegen gekomen, tot aan een postbezorger dat een pakket plat heeft gestampt om door de brievenbus te krijgen omdat het in het soorteercentrum fout was gescant en tussen de briefpost is beland.

Geen excuses, niets.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 7 maart 2015 13:28]


Door Tweakers user Fly-guy, zaterdag 7 maart 2015 14:22

Helaas is de ervaring die je hebt met postnl in grote mate afhankelijk van de bezorger. Zelf alleen maar lof, maar ik zie inderdaad ook het tegendeel.
Maar ja, alles moet goedkoper, dus worden er ook figuren aangenomen waarbij de arbeidsethos afwezig is (alsmede de kennis van onze taal).

Zelf heb ik meer klachten over dhl en selectvracht, vooral de laatste.

Door Tweakers user timberleek, zaterdag 7 maart 2015 16:15

PostNL is er niet alleen in.

Verwachtte vandaag een pakje van DHL. Zou tussen 9 en 1 bezorgd worden. Nou niet dus. De site geeft leuk aan dat hij om 11.15 bezorgd is, maar geen pakje, ook niet bij de buren. niet ergens weggezet. En al die tijd was er iemand thuis...

Vast weer zo'n bezorger die op tijd weekend wilde vieren...

Door Tweakers user Aganim, zaterdag 7 maart 2015 17:53

Het hangt ook wel enorm af van de bezorger, DHL heeft bij mij dan weer een nare nasmaak.

Ik kreeg op woensdag tegen vijven bericht dat mijn pakket die dag verzonden was via DHL. Op donderdag een (schreeuwende!!) bezorger aan deur dat ik maar te zorgen had dat ik voortaan thuis was wanneer ze langskwamen en dat hij niet nogmaals drie dagen achter elkaar zou proberen. Vreemde gang van zaken.. 8)7

Nu ben ik niet gediend van brutale bezorgers en zit ik ook niet te wachten om 30 kilometer (en dat in de Randstad!) te rijden om een pakket op te halen, dus wat dat betreft hoeft DHL van mij ook niet meer zo nodig. ;)

Door Tweakers user frankhan, zaterdag 7 maart 2015 18:11

Geen problemen met PostNL. Uitstekende bezorger hier.

Door Tweakers user ongewoongewoon, zaterdag 7 maart 2015 20:56

Ik ben juist heel erg tevreden over PostNL. Correcte bezorgers, en de pakketjes altijd in goede orde ontvangen. Wel doe ik altijd een briefje op de deur als ik niet thuis ben en of het op een ander nummer bezorgd mag worden, ik heb namelijk een vriendelijke overbuurman die het wel voor mij in ontvangst wil nemen =)

De aangegeven tijdvakken in de track&trace (app) worden ook steeds kleiner en accurater, zeer prettig !

[Reactie gewijzigd op zaterdag 7 maart 2015 21:21]


Door Tweakers user MikeOO, zondag 8 maart 2015 08:06

ongewoongewoon schreef op zaterdag 07 maart 2015 @ 20:56:
De aangegeven tijdvakken in de track&trace (app) worden ook steeds kleiner en accurater, zeer prettig !
Dan hangt denk ik van de route af.
Hier zijn de tijdsvakken tussen 11uur en 13 uur verplaats naar tussen 11uur en 15 uur.

Nog even en je krijgt te zien dat ze tussen 9 uur en 19uur langs komen.

Door Tweakers user Robo1993, zondag 8 maart 2015 10:36

MikeOO schreef op zondag 08 maart 2015 @ 08:06:
[...]


Dan hangt denk ik van de route af.
Hier zijn de tijdsvakken tussen 11uur en 13 uur verplaats naar tussen 11uur en 15 uur.

Nog even en je krijgt te zien dat ze tussen 9 uur en 19uur langs komen.
Hier melden ze in de app (bijna) altijd: Tussen 9:00 en 17:00 uur... Geen grap... Dus je zit aardig in de buurt.

Door Tweakers user roeleboel, zondag 8 maart 2015 12:02

Blokker_1999 schreef op vrijdag 06 maart 2015 @ 12:52:
[...]
Daarnaast werken ook steeds meer belgische webshops met PostNL omdat zij ook leveringen op zaterdag en zondag bij de klant doen, iets waar bpost dan weer wat van kan leren.
Bpost levert tegenwoordig ook op zaterdag en zondag hoor :)

Door Tweakers user Fairy, zondag 8 maart 2015 12:07

Simpele oplossing. Over 2 dagen bij PostNL vragen waar je pakketje blijft. Als ze aangeven dat hij al bezorgd is, aangeven dat je niets hebt gekregen.

Als PostNL het gaat uitzoeken komen ze er achter dat de handtekening van de bezorger er op staat en heeft die wat uit te leggen.

Gewoon klagen en zeggen dat je het pakketje wél hebt gekregen doen ze niks mee, dan vinden ze je maar een zeur. Als ze het in de portemonee voelen dan kan er wél wat gebeuren.

Als je gewetensproblemen hebt met het geld, maak dat dan over naar doe-een-wens of KWF.

[Reactie gewijzigd op zondag 8 maart 2015 12:08]


Door Tweakers user spelbreker, zondag 8 maart 2015 12:11

pakketdienst werkt als volgende bij postNL:
pakketbezorger heeft zzp bedrijf en leased een auto bij PostNL voor zijn werkzaamheden.
Haalt netjes pakketjes op bij distributie centrum en dient daarna het te bezorgen.

Deze bezorger lapt dus de regels aan zijn laars als ik dit zie. Als je deze klachten indient komt dit zeker bij de leiding gevende aan. Als je deze foto naar de leiding gevende weet te krijgen is de bezorger flink de klos.

*ik ben zelf postbezorger en lever zelf brievenbus pakketten af. Als ik zulke acties doe ben ik gelijk ontslagen.

Door Tweakers user RadioKies, zondag 8 maart 2015 13:16

WhiteDog schreef op zaterdag 07 maart 2015 @ 10:28:
Ik laat alles op het werk afleveren. Altijd iemand aanwezig en bij bedrijven durven bezorgers zo geen stunts uithalen.
Geloof mij, ik doe dat ook 9 vd 10 keer, op kantoor vaak genoeg bericht gehad van PostNL dat pakketje niet geleverd was omdat er niemand aanwezig was... op een fucking kantoor met balie die bemand is. Klagen heeft nog nooit zin gehad en ze komen met alleen maar smoesjes.

PostNL is een hoerenbedrijf 1e klas en ik snap niet dat dit soort bedrijven bestaandsrecht hebben.
Privatisering was het slechtste wat er ooit is gebeurd.
KPN=kudt
PostNL=waardeloos
OV=grootste klotezooi die er maar bestaat

Door Tweakers user m-vw, zondag 8 maart 2015 19:38

Hier niets dan lof over onze bezorger.

Door Tweakers user kid1988, maandag 9 maart 2015 11:17

Heb het zelf meerdere malen gehad.
Zelf een keer een pakket ergens achter gelaten door de postbezorger (aangetekende verzending) met T&T kon ik de handtekening zien:
Getekend door: Mijn voorletter en mijn achternaam (was ook de geadresseerde dus waarschijnlijk van het pakket overgenomen).
En een handtekening welke ik nog nooit had gezien maar zeker niet die van mij was.

Toen dacht ik: is het vervalsen van een handtekening niet gewoon strafbaar?

Pakketje overgens wel terug gekregen. Na twee weken kwam iemand uit de flat langs dat het toch wel heeeel lang duurde voor ik het pakketje kwam ophalen. Had uiteraard geen briefje in de brievenbus ontvangen, en de flat is 50+ adressen.

Door Tweakers user tilburgs82, maandag 9 maart 2015 13:08

Ik heb ook regelmatig problemen met postnl.
Aangetekende pakketten die bij de buren worden afgeleverd of wel bij mij, maar dan vragen ze niet om een handtekening.
Of gewoon helemaal niet bezorgd worden of verkeerd bezorgd.
Geen briefje in de bus oid.

Heb het allemaal al weleens meegemaakt.

[Reactie gewijzigd op maandag 9 maart 2015 13:08]


Door Tweakers user durkp, dinsdag 10 maart 2015 12:11

1x een echt probleem gehad met PostNL, bezorger zou aan de deur zijn geweest, en wij waren niet thuis.
Ze waren echt niet bij ons geweest, en lag ook niet een briefje met waar we hem zouden kunnen ophalen. Met behulp van klantenservice pakketje terug gevonden en konden we hem ophalen, en de volgende dag, was de bezorger die altijd in onze wijk was, kwam netjes langs en bood netjes zijn excuses aan.

Verder maak ik altijd gebruik van pakje gemak. Vind dat echt ontzettend handig. Even naar een andere supermarkt gaan, en na het boodschappen je pakketje ophalen, en klaar. Altijd binnen dan.

Door Tweakers user JustM3, dinsdag 10 maart 2015 15:04

Dit klinkt mij heel bekend, zelf hebben wij een losse brievenbus in de tuin staan (dus geen gleuf in de deur). Kennelijk betekend dit dat wanneer de bewoner niet open doet je gewoon het pakketje (mits dun genoeg) in deze brievenbus mag proppen. Het maakt niet uit of het uitsteekt, ook niet als het regent, want ja niemand die het mee zal nemen en het kan ook echt niet nat regenen...
Zelf al een aantal keer postnl/TNT moeten contacteren dat er weer iets uit mn brievenbus is gestolen. Hierop krijg je dan altijd het zelfde verhaaltje “oo dat is heel vervelend meneer, we gaan de bezorger aanspreken”. Ja fijn en wat heb ik hier aan…

Reageren is niet meer mogelijk