Half dood

Door Blokker_1999 op zondag 1 juni 2014 12:21 - Reacties (14)
Categorie: Persoonlijk, Views: 7.457

Enkele maanden terug schreef ik al dat ze me dood wensen, en gisteren ben ik half dood gegaan ;)

Gisteren was er namelijk "De Zotte 50 Van Gheel" en ik heb deelgenomen en uitgewandeld. Wegens ziekte lag ik achter op schema met training en dat heb ik spijtig genoeg wel gemerkt.

Halverwege heb ik zelf een zware fout gemaakt door te lang te rusten aan de bevoorradingspost waardoor mijn spieren de kans kregen om af te koelen. Een fout in de tactiek die ik tot het einde heb meegenomen. Maar dat was niet mijn zwaarste fout. Ik was namelijk op de foutieve schoenen gestart. Schoenen die nog niet goed zijn ingelopen. Even na halfweg is dan ook de eerste blaar gesprongen (ben met een stuk of 8 blaren over de streep gesukkeld). Maar bij het overschrijden van de 35km ben ik last beginnen krijgen ter hoogte van mijn linkse knie.

De voorlaatste bevoorradingspost bevond zich op 40,5km en bij vertrek daar merkte ik in mijn rechterbeen de verzuring op. Maar afgaande op andere lopers die daar aan het genieten waren van hun pasta was en Brugse Zot was ik niet de enige met dat probleem. Een probleem dat, eenmaal opnieuw in beweging, terug verdween maar ook bij de laatste post terug opdook. De pijn ter hoogte van mijn knie was daarentegen constant. Die laatste post lag op slechts 4,5km van de vorige en ik dacht: op een uur moet me dat toch echt nog lukken. En zo zette ik mij opnieuw in beweging. Mijn tempo was ondertussen gedaald naar iets meer dan 4kph terwijl ik de eerste uren nog over de 5,5 zat.

Kom je aan die laatste post aan en krijg je van de vrijwilligers daar een goede aanmoediging. Nog 5km tot aan de finish. Maar de benen willen echt niet meer. Reeds voor post 5 had ik al een eerste keer aan opgeven gedacht, en die gedachte bleef maar door mijn hoofd spoken. Maar net omdat het nog "slechts' 5km was toch maar opnieuw vertrokken. Het was een beetje idioot om daarvoor alsnog de bezemwagen te bellen en te laten afkomen. Je kon ook netjes aftellen, elke km had men een A4tje opgehangen dat aftelde tot de finish.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/p180x540/10313634_500968840030863_6582683490774730794_n.jpg

Op 1,5km sloeg echter het noodlot toe en sprong er een blaar op de hiel van mijn rechtervoet. Dat ben ik niet meer te boven gekomen. Van dan af aan was het al mankend naar de streep. Het tempo is er toen volledig uitgegaan. Na 11 uur en 33 minuten heb ik evenwel toch de eindmeet gehaald.

Vandaag eigenlijk geen last van de spieren op zich. Enkel de pijn ter hoogte van de linkse knie is er nog alsook de last van de blaren op de voeten natuurlijk, maar daar valt niet veel aan te doen.

Gegeven het tempo dat we gehaald hebben alsook de lichamelijke ongemakken is wel duidelijk geworden dat de dodentocht uitlopen op dit moment zeker nog niet haalbaar is. Maar ik ga het goede van deze ervaring zeker meenemen. Mentaal ben ik deze dag goed doorgekomen en ook de fysieke ongemakken zijn niet onoverkomelijk.

Volgende: zwarte stroom 08-'14 zwarte stroom
Volgende: Scarlet opzeggen 04-'14 Scarlet opzeggen

Reacties


Door Tweakers user pinna_be, zondag 1 juni 2014 12:50

Hehe, 50 km is anders ook al heel wat. Proficiat daarmee!

Voor de dodentocht kan je misschien best nog even wachten. Hopen dat de linkerknie niet duid op een langetermijns blessure, ken iemand die er 2 jaar last van heeft gehad en dokters konden er niets/weinig aan doen. Ik zou aanraden eerst rustig aan te doen, als de pijn in de knie langer dan een 2 weken ofzo blijft eens langsspringen bij de dokter.

gefeliciteerd, niet veel zullen het je nadoen :D

Overigens een tip voor een volgende keer, veel mensen zeggen dat het vaak minder belastend is om heel rustig te joggen afgewisseld met wandelen. Omdat je wanneer je jogt veel meer focust op het opvangen van de schok (en je benen zijn dan ook nooit gestrekt, waardoor je niet zo hard op je knie land).

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 1 juni 2014 13:19

Dat die knie nu zal moeten rusten was ook al in me opgekomen en er staat voor de komende weken dan ook niet echt een wandeling op de agenda. We zullen wel zien hoe het evolueerd.

"Probleem" met de dodentoch is dat ik de inschrijving cadeau heb gekregen en het me dus verkeerd lijkt om niet op te dagen aan de start. Tenzij er dus medische redenen zijn verwacht ik wel van daar te starten.

[Reactie gewijzigd op zondag 1 juni 2014 13:20]


Door Tweakers user i-chat, zondag 1 juni 2014 13:31

feli, een paar honder km fietsen is geen probleem (als je er maar de tijd voor neemt) maar meer dan 15 km lopen en ik haak af en bel een taxi ... (waarschijnlijk zelfs als het dan nog maar 100meter is :P

[Reactie gewijzigd op zondag 1 juni 2014 13:32]


Door Tweakers user Daanieyel, zondag 1 juni 2014 13:41

i-chat schreef op zondag 01 juni 2014 @ 13:31:
feli, een paar honder km fietsen is geen probleem (als je er maar de tijd voor neemt) maar meer dan 15 km lopen en ik haak af en bel een taxi ... (waarschijnlijk zelfs als het dan nog maar 100meter is :P
Dit inderdaad. De elfstedentoch ga ik over een week waarschijnlijk zonder al te veel moeite fietsen, maar als ik moet lopen dan ben ik ook heel snel klaar.

Knap dat je dit gelukt is. :)

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 1 juni 2014 13:56

Zoals in de comments op de vorige post ook is gemeld is het mentale aspect inderdaad belangrijk. Wandellen gaat traag en het landschap veranderd dus ook traag. Als je dan alleen onderweg bent (ja, je komt wel eens anderen tegen waarmee je een babbeltje kunt slaan of die je tempo helpen onderhouden) is het soms inderdaad niet gemakkelijk om de moed erin te houden. Ik heb dan ook hele stukken gewandeld met de radio in mijn oren (bewust niet gekozen voor MP3 maar wel voor radio om me te laten verrassen door de muziek).

Door Tweakers user T.C, zondag 1 juni 2014 14:26

Netjes 50km in 11uur 33minuten.
Dat hoop ik over 2 weken ook te halen tijdens de Falconwalk.

Ter preventie van blaren zou je ook preventief kunnen tapen, ten minste wanneer je er vaker last van gaat krijgen. Werkt bij mij ook.

Door Tweakers user vanaalten, zondag 1 juni 2014 15:21

Toen je over dit plan begon woog je rond de 100 kilo en geen conditie - hoe is dat nu?

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 1 juni 2014 16:05

Wegens tijdsgebrek niet veel beter vrees ik. Nog een maand en dan is het zomer, en hopelijk wat rustiger. Kunnen we meer gaan bewegen.

Door Tweakers user vanaalten, zondag 1 juni 2014 17:02

In dat geval helemaal knap dat je 'm uitgelopen hebt. :)

Door Tweakers user henkbas, maandag 2 juni 2014 00:27

je hebt het gehaald en dat is het belangrijkste! Bravo and well done! K'doe het je niet na!

Door Tweakers user bagpiper001, maandag 2 juni 2014 08:29

Gefeliciteerd ermee, goed gedaan en onthoud voor de volgende keer: goede schoenen en deze vooral goed inlopen, dat scheelt de helft ;)

Door Tweakers user Pataar, maandag 2 juni 2014 18:55

Wat een mooie prestatie. Gefeliciteerd!

Door Tweakers user Tr4il, woensdag 4 juni 2014 15:45

Toch mooi uitgelopen!
Als je voor volgend jaar nog ambities hebt, in het zuiden van Nederland, in Geertruidenberg word ieder jaar met hemelvaart de Kennedymars georganiseerd, waarbij je 40 of 80km kan lopen!

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 4 juni 2014 16:31

Ik hoop over anderhalve week terug te kunnen wandellen aan tempo en dat ook vol te houden. Ik ben ook nog op zoek naar manieren om ook thuis eenvoudiger te kunnen oefenen (loopband lijkt me daar een goede optie, kan ik 4 a 5 keer in de week een training doen terwijl ik naar het nieuws kijk op TV)

Ik hoop deze zomer allesinds beter te presteren op de dodentocht. Wil ik minstens de 66km halen, en die mijlpaal van 50km zou dan ook een uurtje sneller moeten gehaald worden.

Reageren is niet meer mogelijk