Scarlet opzeggen

Door Blokker_1999 op donderdag 24 april 2014 13:27 - Reacties (11)
Categorie: /var, Views: 7.033

Ik ben sinds gisteren verbonden met het internet via EDPnet, 1 van de weinige Belgische ISPs die reeds IPv6 aanbied aan zijn klanten. Tot gisteren was ik dan ook klant bij Scarlet (nooit zelf voor gekozen, maar wel terechtgekomen nadat mijn originele ISP de stekker eruit had getrokken).

Wanneer je je abonnement bij Scarlet wenst op te zeggen moet je volgens hun website naar hun helpdesk bellen. Meer informatie is op de website van Scarlet niet te vinden. Gelukkig is het een gratis 0800 nummer. Na enkele minuten te moeten wachten kreeg ik een operator aan de lijn, ik melde waarvoor ik belde en dan wist hij mij doodleuk te melden dat ik daarvoor een mail moet sturen naar vraag@scarlet.be met daarin mijn persoonsgegevens alsook de details van het abonnement dat ik wens op te zeggen.

http://tweakers.net/ext/f/Ci9ubj2cSpf6pIvMXoTKztIv/full.png

Heb dan ook de voorbeeldbrief van Scarlet zelf genomen als voorbeeld voor de mail die ik naar hen heb gestuurd, maar waarom kunnen ze dat in hemelsnaam niet gewoon op hun site zetten? Is dat echt bedoeld om een grotere barrière te creëren zodat mensen minder snel zouden opzeggen?

Ondanks alles zat gisterenavond wel reeds de bevestiging in mijn mailbox en hebben ze vandaag de creditnota voor het teveel betaalde abonnementsgeld ook doorgestuurd terwijl EDPnet vandaag ook zijn eerste factuur heeft gestuurd, een factuur van welgeteld €0,01. De brief en postzegel hebben meer gekost :) .

Volgende: Half dood 06-'14 Half dood
Volgende: EPD 04-'14 EPD

Reacties


Door Tweakers user MikeOO, donderdag 24 april 2014 14:20

Dat een website "nog" niet is aangepast gebeurt wel vaker en dingen veranderen snel en dan wordt er wel eens iets vergeten.

Neem aan dat je bij de opzegging dit ook gemeld hebt zodat voor andere opzeggers het nog sneller gaat :)

Toch netjes en snel geregeld en eerdere een compliment waard voor de snelheid dat zie je vaak wel anders gaan.

Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 24 april 2014 14:33

Denk niet dat het om een vergetelheid gaat aangezien het al heel lang zo is, dacht 2 jaar terug al aan opzeggen en ik geloof dat het er toen ook al zo stond.

Dat ze snel een bevestiging sturen is inderdaad positief, zeker omdat er eerst aan automatisch antwoord kwam waarin gemeld werd dat er een achterstand was op support via mail en dat het enige tijd kon duren.

Door Tweakers user Salmon, donderdag 24 april 2014 14:54

Best wel gigantisch lame dat ze zoiets doen en als ik google naar Scarlet opzeggen dan krijg ik er ook niet direct iets anders uit dan gewoon bellen naar dat nummer |:(

Alsnog goed dat ze zo snel alles regelen :)

Door Tweakers user Damic, donderdag 24 april 2014 16:23

Is al sinds begin van Scarlet zo dat je moet bellen en dan dood leuk de melding krijgt van stuur een mail :|

Door Tweakers user IStealYourGun, donderdag 24 april 2014 17:42

Dat is puur commercieel en bij veel bedrijven zo, aan de telefoon kunnen ze je nog proberen te overtuigen met een eventuele promotie om je klant te houden.

Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 24 april 2014 18:10

was toch niet gelukt, ik denk dat ze op hun computer ook wel konden zien dat die ochtend mijn lijn was omgeschakeld naar de concurentie en het dus zeker geen zin had.

Door Tweakers user ksborg, donderdag 24 april 2014 22:37

Damic schreef op donderdag 24 april 2014 @ 16:23:
Is al sinds begin van Scarlet zo dat je moet bellen en dan dood leuk de melding krijgt van stuur een mail :|
Makkelijkste baantje ooit: de helpdesk bij Scarlet. Gewoon op alles "stuur maar een email" zeggen :+.

Of moeten ze dan vervolgens zelf nog die mails in behandeling nemen? Zou helemaal geniaal zijn.

Door Tweakers user Alpha89, vrijdag 25 april 2014 07:40

Nou sommige bedrijven proberen je nog snel wat aan te smeren voor je opzegt. Of je toch een leuke korting of aanbieding te bieden. Volgens mij doet in Nederland o.a. Ziggo dat. Maar bij Ziggo kun je dan wel weer volledig digitaal opzeggen.

Door Tweakers user beOnt, vrijdag 25 april 2014 09:01

Ik stuur altijd aangetekende brieven. (ja het kost geld) maar dan ben ik 100% zeker dat het goed afgehandeld wordt. Onlangs hetzelfde gedaan met scarlet.

Door Tweakers user analog_, vrijdag 25 april 2014 19:52

Belgacom heeft v6

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 april 2014 19:54]


Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 25 april 2014 21:10

Mjah, de grote 2 hebben inderdaad ondertussen IPv6, maar die 2 zijn ook nog altijd de duurste ISPs met de meeste beperkingen.

beOnt, een aangetekend schrijven is sinds de aanpassing van de telecomwetgeving niet meer noodzakelijk. Telefonisch of per mail is perfect wettelijk en toegestaan. Vraag wel altijd aan de service provider een bevestiging van ontvangst van je aanvraag zodat je zeker bent en een bevestiging hebt dat je vraag is aangekomen.

Reageren is niet meer mogelijk